Aktuelno Sport

ПОЧЕЛА ЈУНИОРСКА БАЛКАНИЈАДА У ОДБОЈЦИ

У првој утакмици на турниру састале су се две репрезентације које су у групи са нашим националним тимом. Бугарска је савладала Румунију са 3:1 (25:22; 19:25; 25:22; 25:7).

Затим су снаге одмериле две екипе из групе “Б“. Црногорке су убедљиво победиле Албанке са 3:0 (25:10; 25:16; 25:16).

У трећој утакмици Србија је без проблема изашла на крај са екипом Македоније и славила са 3:0 (25:9; 25:9; 25:11).

– Македонке нам нису биле дорасле, али је добро када на почетку турнира играте са слабијим противником. Следи нам меч са Румунијом, а потом са Бугарском. Мислим да су обе екипе слабије од нас и да ћемо ми и Турска одлучити ко ће бити победник Балканијаде – рекла је после меча селектор наше репрезентације Маријана Боричић.

Данашњи такмичарски дан почиње у 13 часова и тада се састају Бугарска и Македонија. Од 15:20 играју Албанија и Босна и Херцеговина. Наше девојке излазе поново на терен од 17:40. Противник је селекција Румуније. У 20 часова почиње последњи меч у коме ће снаге одмерити Црна Гора и Турска.

По завршетку утакмице између Србије и Македоније одржана је церемонија свечаног отварања.

После дефилеа учесника председник Самосталног синдиката компаније “Слобода“ Драган Јекић и председник ОК “Слобода С“ Зоран Брадић су Вањи Савић и Мињи Мијатовић, двема репрезентативкама које су поникле у овом клубу, уручили скромне поклоне.

Дресове репрезентације Ђула Мештер, потпредседник ОСС, је поклонио Игору Трифуновићу, председнику скупштине града, и Драгану Јекићу.

Прослављени репрезентативац је поздравио све присутне и пожелео им пуно среће на такмичењу.

– Велику захвалност дугујемо локалној самоуправи и градоначелнику Тодоровићу на уложеном труду. Сигуран сам да ће ово бити празник одбојке, и да ће у Чачку бити још одбојкашких догађаја – рекао је Мештер.

Турнир је отворио Игор Трифуновић.

  • Ово је још један доказ да спорт у нашем граду има изузетан значај и да ће у будућности одбојка у Чачку постати један од водећих спортова. Локална самоуправа је учинила све да турнир протекне на највишем нивоу. Обезбедила је превоз, смештај, хале за тренинге као и халу у Атеници у којој се одвија турнир – изјавио је Трифуновић непосредно по отварању шампионата.

У уметничком делу програма учествовао је КУД “Абрашевић“.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.