Društvo

ОДРЖАН 18. ИЛИНДАНСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ОВЧАР БАЊА

ОДРЖАН 18. ИЛИНДАНСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ОВЧАР БАЊА

            У понедељак, 20. августа,  у Овчар Бањи одржан је 18. ИЛИНДАНСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН. Такмичење је првобитно било заказано за 02.08.2018. године , али је због наповољних временских прилика одложено. Овог пута време је послужило организаторе и такмичаре, па смо уживали у још једном лепом спортском догађају. Такмичење је у календару Савеза за даљинско маратонско и мастерс пливање Србије, а главна трка на 2500 m бодује се за Првенство Србије у пливању на отвореним водама. Организатори такмичења су ПК „Чачак“, ЈУ „Туристичка организација Чачка“ и Спортски центар „Младост“ док је покровитељ Град Чачак.

Одржане су две трке. Прва на програму је била Трка задовољства „Боривојева табла“ на 500 m где је учествовало 14 пливача. Најбољи су били Миа Вукићевић из Новог Пазар у женској, односно Алекса Дудуковић из Сомбора у мушкој конкуренцији. У трци на 2500 mм учествовала су 33 пливача. Победници овогодишњег маратона су Јелена Јечански ПК „Војводина“ Нови Сад и Лазар Видић ПК „Напредак“ Крушевац.

     Најбоље пласирани такмичари у апсолутној конкуренцији добили су пехаре, медаље, у главној трци и новачане награде, а медаљама су награђени и најуспешнији и по старосним категоријама. Такође су признања добили и Тара Вујовић (2010) из Ивањице најмлађи учесник Трке задовољства, МатејаМиленовић (2008) из Крушевца најмлађи учесник маратонске трке и најстарији учесник маратонске ттрке Срђан Стефановић (1951) из Зрењанина.

        Организатори такмичења се захваљују свим пливачима на учешћу, фер и спортском понашању. Такође се захваљујемо Ронилачком клубу „Борац“ Чачак, „Дому здравља“ Чачак, ХЕ „Електроморава“ Чачак, ресторану „Дом“ Овчар Бања и свим пријатељима Илинданског пливачког маратона који су својим чамцима и кајацима учествовали у организацији овогодишњег такмичења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.