Aktuelno Društvo

Пчелица отворила књижару у Београду

ОТВАРАЊЕМ КЊИЖАРЕ КРУНИСАНА УСПЕШНА ГОДИНА ЗА ПЧЕЛИЦУ

У присуству писаца, илустратора, сарадника и запослених, у суботу 23. децембра у Брограду је отворена прва Књижара Пчелица. За разлику од других сличних малопродајних објеката, овај мултифункционални простор биће продајно место, али и едукативни, креативни и промотивни простор.

Након осамнаест година постојања, бројних награда, домаћих и иностраних сајмова књига, више десетина преведених књига, хиљада верних читалаца, Издавачка кућа Пчелица је своје књиге учинила још доступнијим београдској публици отворивши у Београду своју прву специјализовану књижару за децу. Великом броју гостију у име Пчеличиних аутора обратио се познати писац за децу Слободан Станишић, подсетивши на успехе овог издавача и заслуге за популаризацију књижевности за децу, неговање традиције, али и формирање савременог читалачког укуса. Након Слободана Станишића, присутнима се обратио и директор Издавачке куће Пчелица Горан Марковић, а Књижару је званично отворила Пчеличина уредница, ауторка, а од сада и кума Књижаре у Београду Николета Новак. Уз прикладан коктел и торту симболичног изгледа, присутни су уживали уз музику гудачког квартета Арс.

У Књижари Пчелица поред комплетне понуде матичне издавачке куће, заступљена су издања свих домаћих издавача књига за децу и младе, али и школски и канцеларијски материјал, поклони, декорација, креативни и едукативни материјали. Књижара Пчелица, пријатно опремљена, поред продајног простора на галерији има и удобни кутак за малишане, простор предвиђен за промоције и радионице. Оваквим концептом, који у први план истиче креативност, машту и љубав према књизи, а не њену комерцијалну страну, Књижара Пчелица ће засигурно постати омиљено место за малишане.

На крају године у којој је Пчелица објавила велики број нових наслова, добила значајна признања, како у земљи тако и у иностранству, подржала бројне хуманитарне акције, отварање Књижаре Пчелица у Београду је круна успеха, али и почетак ширења идеје која слави и велича књигу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.