Aktuelno Društvo

“СИТАН ГРАД НИЈЕ НАНЕО ВЕЋЕ ШТЕТЕ”

ДВА ДЕЈСТВА ПРОТИВГРАДНИХ СТРЕЛАЦА ЧАЧКА

Од почетка сезоне до 9. маја Радарски центар у Ужицу, који покрива девет локалних самоуправа западне Србије, укључујући и Чачак, пет дана је дејствовао. У овом периоду са 63 станице испаљено је protivgradni strelci Velimir i Milkica192 ракете.  Чачански стрелци су били активни 4. маја, када су из Миоковаца испаљене четири ракете и дан после, када је дејствовало 17 станица са 44 ракете.

– Тог другог дана било је суградице у Пријевору, Риђагама и Јежевици, а ситног града уstelci, arhiv реону Трнаве. По обиласку терена утврђено је да има мале штете, највише 15 одсто, пре свега на засадима јагодичастог воћа и трешања – рекао је за “ачански глас” Драгомир Крљанац из РЦ Ужице.

У Општини Лучани стрелци су имали мало више посла. Већ првог дана сезоне, 15. априла, са шест станица испаљено је 14 ракета, а суградице је било на граничном делу према Ивањици, на подручју Доњег Дупца. Девет станица испалило је 36 ракета 3. маја, а невреме је задесило поново исто подручје. Суградице је 5. маја било у Ртима и Доњој Краварици и тада су са три станице испаљене три ракете.

Крљанац упозорава да је и за наредни период предвиђено нестабилно време, готово сваки трећи дан је “критичан”, тако да ће за стрелце бити још доста посла.

В. Т.

Фото: Архив Чачанског гласа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.