Sport

СТРУГАРЕВИЋЕВ ОПРОШТАЈ УЗ ЕВРОПСКУ БРОНЗУ

 

Један од најбољих српских бодибилдера, наш суграђанин, Иван Стругаревић је крајем прошле године донео одлуку да се после 12 година паузе врати на сцену, али и да му ова година буде опроштајна. Следили су месеци напорних тренинга и правилне исхране, па успех није изостао. Крајем априла учествовао је на међународном купу “Србија опен 2018”, у Новом Пазару, где заузима прво место у конкуренцији до 70 килограма. Поред њега, још један такмичар “Борца” осваја шампионску титулу. У категорији “Физик“  до 180 сантиметара најуспешнији је био Александар Комљеновић, а још три такмичара из овог клуба ушла су у финале.

У првој недељи маја одржано је Европско првенство на коме је, захваљујући победи у Новом Пазару, поред 1.200 такмичара из 37 земаља учествовао и Стругаревић. На овом такмичењу, одржаном у Барселони, Чачанин остварује још један сјајан резултат. Осваја бронзану медаљу у категорији “Класик боди билдинг” до 168 цм висине.

  • Ово је било моје опроштајно такмичење у спорту коме сам много дао, али и од кога сам много добио. Ова медаља, за мене, сија златним сјајем. Показао сам да се правилним вежбањем и здравом исхраном могу постизати одлични резултати и када су противници скоро двоструко млађи од вас. Захваљујем се Граду Чачку и привредницима, који су били уз мене свих ових година и помагали ми да име овог града са поносом проносим широм света – изнео је Стругаревић своје утиске после завршетка каријере.

У времену које је испед њега Стругаревић ће се максимално посветити, мада је то радио и до сада, тренерском позиву. Његово богато искуство, резултати и посвећеност овом спорту су довољна гаранција да ће његови ученици, били они такмичари или рекреативци, добијати праве савете.

 

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.