Aktuelno

Чачани читају „Чачански глас“

Ниједан петак није изузетак. И јутрос је чачански фотограф Душко Радишић Лејча у кафићу „Револт“ попио кафу и прелистао „Чачански глас“. Највише га занима спорт, али и остала дешавања у граду.

– Велико поштовање за новине које постоје 85 година. „Глас“ ми је сваког петка стизао у Рибницу, код Љубљане, док сам био у војци. Хвалио сам се друговима, па ко је још добијао новине из родног града? Ја сам се претплатио и знао сам шта је Борац урадио у фудбалу и кошарци, све што се у граду дешавало. Било је то 1984. године, али и пре тога моја породица је обавезно сваког петка куповала „Чачански глас“. Тако је и данас – каже Лејча.

У данашњем броју, у спортској рубрици, налазимо фотографију Душка Радишића Лејче. Сликао се са награђеним новинарима Зорком Гојковић, ТВ „Галаксија 32“, и Бранком Стевановићем, дописником РТС-а. Признање фото репортер године Лејча је добио од Удружења спортских новинара Чачка. „Велики је заљубљеник у спорт и све његове фотографије многи медији објављују без икакве надокнаде. Њему је најважније да слике са ових простора оду што даље у свет…“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.