Aktuelno Društvo

ЧАЧАНИ ЧИТАЈУ “ЧАЧАНСКИ ГЛАС“

Овај последњи овогодишњи новембарски дан многи су искористили за шетњу. Сунчано је и ко се добро обукао, да се заштити од минуса, може да ужива у природи. Један од таквих је и Драгиша Петровић који није одолео, а да  не сиђе до Мораве, реке коју обожава. Драгиша је велики заљубљеник у природу, проучава птице и један је од оснивача Друштва љубитеља птица и природе “Сове на опрезу“. Паузу у обиласку приобаља Мораве искористио је да прегледа најновији број “Чачанског гласа“, листа са којим се дуго дружи.

  • Жао ми је што је еколошка свест у нашем друштву на изузетно ниском нивоу. Мораћемо много енергије да уложимо да схватимо да ми немамо други животни простор осим овог на коме смо и да морамо да водимо бригу о њему. Медији имају велики значај и зато сваки пут апелујем да оставе део свог простора за екологију. Драго ми је што је “Глас“ покренуо рубрику о риболову у којој се често нађе и неко упозорење на стање животне средине. Таквих текстова никада није много – каже Драгиша, који је први указао на недавно загађење нафтом Западне Мораве и покренуо иницијативу да се што пре открије починилац.

Драгиша је један од аутора књиге “Птице Чачка и околине“ у којој је наведено 100 врста које имају станиште у нашој околини. Спрема се и друга књига у којој ће бити представљено још 100 врста, а по његовим речима има их 230.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.