Kultura

ЧАЧАНСКИ МУЗЕЈ УСПЕШНО ПРЕДСТАВЉЕН У ПАРИЗУ

ЧАЧАНСКИ МУЗЕЈ УСПЕШНО ПРЕДСТАВЉЕН У ПАРИЗУ
На конференцији за новинаре, одржаној данас у сали Градског већа, делегација Града Чачка и директорка Народног музеја Делфина Рајић и Петар Гојковић, представник Српске дијаспоре из Француске говорили су о свом недавном боравку у Паризу.

У оквиру Дана Светосавља приказане су две изложбе Народног музеја, Војвода Петар Бојовић, историчара Радивоја Бојовића и Овчарско-кабларски манастири. О сусретима са градоначелницима Париза говорили су помоћник градоначелника Чачка Владан Милић и већник Душан Радојевић. По њиховим речима, осим културно-уметничке, сарадња ће се развијати и у привредном домену, о чему ће више речи бити у јуну, када ће Чачак поново бити присутан на Данима Србије у Паризу. То је потврдио и Петар Гојковић у име српске дијаспоре, који ову манифестацију организује већ 15 година у Паризу. Овом сусрет крајем маја претходиће и Свесрпски сајам издаваштва, истакао је Гојковић.

Преводилац и дете српске дијаспоре у Француској, Чачанка Елизабет Јовнновић захвалила је градској управи, породици Гојковић и ИК „Пчелица“ из Чачка на књигама које је понела и даровала српској деци у Паризу.

 

З.Л.С.

(Опширније у наредном броју „Гласа“)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.