Društvo

ЈКП “ЧАЧАК” ОТВОРИЛО НОВУ БЛАГАЈНУ НА ЉУБИЋКОМ КЕЈУ

ЗА САДА ЗА ПЛАЋАЊЕ ГРЕЈАЊА, А НА ПРОЛЕЋЕ И ОСТАЛИХ КОМУНАЛНИХ УСЛУГА

У понедељак, 22. октобра, Јавно комунално предузеће за грејање “Чачак” отворило је још једну благајну за наплату потраживања на Љубићком кеју (у близини топлане), чиме ће грађанима бити олакшано плаћање ове комуналне услуге. Нова просторија није отворена само да би грађани овог насеља, односно више од 1.150 корисника даљинског грејања плаћали рачуне, већ и да би имали коме да се обрате за евентуалне проблеме.

– Наши благајници су довољно обучени да помогну грађанима и да их евентуално упуте у надлежне службе, где заједно можемо да решимо проблеме. За сада ће у новој благајни на Љубићком кеју моћи да се плаћа искључиво услуга грејања. Али, када Град Чачак, наредне године, буде отворио заједничку просторију у којој ће грађани на једном месту моћи да плаћају све комуналне услуге, и у нашој новоотвореној благајни на кеју ће, такође, моћи да измирују рачуне свих комуналних услуга. Отварање заједничке просторије, која се налази у Господарај Јовановој број 24 (где је тренутно Социете Генерале банка), очекује се на пролеће. Када заједничка просторија буде отворена, осим у Господар Јовановај, од тада ће све комуналне услуге моћи да се плаћају и у благајни на Љубићком кеју. Сматрамо да је отварање благајне на кеју оправдано, јер осим грађанима овог насеља, плаћање рачуна ће бити олакшано и мештанима села и приградских насеља која гравитирају ка овом делу града – најавио је директор ЈКП за грејање “Чачак” Данко Ћаловић, подсетивши да је испред благајне велики паркинг простор, који ће такође бити уређен.

Иначе, према речима директора, наплата потраживања је изузетно добра. Менаxмент захваљује уредним платишама и апелује на остале кориснике грејања који нису измирили рачуне да их уколико могу плате, или, ако не могу, да дођу у предузеће да се договоре о начину плаћања:

– Постоје могућности да се са корисницима који нису измирили обавезе договоримо и спречимо додатне трошкове, погрешно је да чекају судски позив, или извршитеља.

Корисници даљинског система грејања су више него задовољни отварањем благајне на Љубићком кеју, а један од наших старијих суграђана је изјавио: “Прави рај за нас старе!”

Иако је грејна сезона званично почела 15. октобра, радијатори у становима прикључени на даљински систем грејања били су топли (у јутарњим сатима), још од 3. октобра. Према речима Миљана Штрбца, техничког руководиоца ЈКП за грејање “Чачак”, у периоду од 3. до 15. октобра завршене су мање интервенције на прикључним топловодима, односно краковима за Немањину и Нушићеву улицу, за Булевар Вука Караxића и обданиште на Љубићком кеју.

– Грејање функционише у читавом граду, осим можда у појединим становима, где су стари радијатори. Али, до 1. новембра биће устаљен цео систем даљинског грејања. До 20. октобра смо грејали само у преподневним сатима, јер је спољна температура била изнад 12 степени, а од недеље (21. октобра) по цео дан, од шест сати до 20,30 часова. За предстојећи викенд је најављено лепо време и такође ћемо се придржавати спољњег режима, грејаћемо у јутарњим сатима, а у току дана по процени. Захваљујући оваквом режиму грејања, штедећемо гас који је већ поскупео, а биће нижи и рачуни наших корисника – рекао је Миљан Штрбац и додао да је предузеће обезбедило довољно енергената за предстојећу зимску сезону.

Н. Р.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.