Aktuelno Kultura

„АРЛЕММ –УМЕТНИЧКИ КАРАВАН“

У суботу, 24. јуна 2017. године  на Градском тргу у Чачку, у времену од 20.30 часова биће отворена  изложба под називом „АРЛЕММ – Уметнички караван“, у сарадњи са Домом културе у Чачку.

Изложбу чини 18 аудио-визуелних инсталација и 36 фотографија,  насталих током трајања Ариљске летње музичке манифестације. Комбинацијом ликовне уметности и мултимедије, представљеном кроз јединствен спој музике, природе и фотографије, путујућа изложба фотографија има за циљ да приближи праве културне вредности  и учини их доступним, свим слојевима друштва.

unnamed (2)

АРЛЕММ, у оквиру кога се реализује  пројекат  „АРЛЕММ-уметнички караван“, је културно – едукативна манифестација, која  се одржава осму годину заредом у Ариљу у периоду од 15. 7. до 30.7.2017. године.  Окупља најеминентније уметнике, професоре и предаваче из различитих уметничких поља: класичне, духовне, традиционалне, џез музике, као и људе креативних способности, са идејом да првенствено деци и младима, а онда и свим слојевима друштва, приближи праве културне вредности. Циљ АРЛЕММ-а се остварује кроз препознавање и одабир младих талената, музичку едукацију деце и младих, одржавање концерата, јавних часова и предавања.

unnamed (4)

Отварање овогодишње манифестације обележиће наступ  Гудача светог Ђорђа и оркерстра Школе за музичке таленте из Ћуприје, као и београдског џез састава Нејкид. У оквиру АРЛЕММ-а 2017 наступиће истакнути извођачи уметничке музике Дивна Љубојевић и Мелоди, Гитаринет грув систем, а  у оквиру АРЛЕММ арт фестивала, који се одржава,  21. и 22. јула  на речном острву Уски вир, на реци Рзав,  наступиће: Амира Медуњанин, Дувачки оркестар и рок бенд под руководством Александра Седлара са Драганом Ђорђевићем –  Сузукијем, као солистом на виолончелу, Краљ Чачка, група Галија и Фридом- Џими Хендрикс трибјут бенд.

Ариљска летња музичка манифестација – АРЛЕММ реализује се под покровитељством Министарства културе и Општине Ариље, а у сарадњи са  Црквеном општином града Ариља, Народном библиотеком Ариље, златним спонзором и партнером манифестације  компанијом Екстрем интимо из Ариља и бројним донаторима. АРЛЕММ своју мисију шири и изван оквира наше земље, уз подршку и помоћ Весне Грбовић и пријатеља АРЛЕММ-а у САД-у.

Посетите изложбу „АРЛЕММ – уметнички краван“ и будите и Ви део уметности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.