Zdravstvo

Број оболелих од грипа у Србији убрзано расте

До сада је у Србији од последица вируса грипа живот изгубило 19 људи, међу којима и двоипогодишњи дечак из Чачка, који је преминуо од респираторне инфекције, али постоји сумња да је последица вируса грипа, што ће накнадно бити утврђено обдукцијом. Број оболелих свакодневно и даље расте.

Према последњем извештају Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, за око 84.969 особа се сумња да су оболеле, а епидемиолози упозоравају да у наредном периоду постоји тенденција раста броја оболелих.

Епидемиолози упозоравају да тренутно стање није неуобичајено, a из Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ саопштавају да се региструје средњи интензитет активности грипа, али и широка географска распрострањеност.

До сада су потврђени случајеви грипа са територије Града Београда, Златиборског, Шумадијског,  Рашког, Пиротског, Браничевског, Подунавског, Јужнобанатског, Мачванског, Борског, Нишавског, Јужнобачког, Поморавског округа, Јабланичког, Колубарског, Расинског, Севернобачког, Севернобанатског, Западнобачког,  Сремског, Топличког, Зајечарског, Пчињског, као и Моравичког округа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.