Društvo

Данас променљиво облачно, до 5 степени Целзијуса

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Данас променљиво облачно, до 5 степени Целзијуса
Извор: Тањуг | Вечерње новости

Фото: Зоран Зиндовић

 

У Србији ће у данас бити променљиво облачно, пре подне у већини места са дужим сунчаним периодима, само у брдско-планинским пределима местимично са снегом.
По подне на северу, а увече и током ноћи и у централним и источним крајевима доћи ће до јачег наоблачења са мешовитим падавинама (кишом и снегом), уз локалну појаву поледице, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Ветар ће бити умерен, повремено и јак, западни и северозападни. Најнижа температура од -7 до -1 степен, а највиша од 0 до 5 степени Целзијуса.

У Београду ће бити променљиво облачно са сунчаним периодима, увече и током ноћи јаче наоблачење са краткотрајним снегом. Ветар умерен, повремено и јак, западни и северозападни. Најнижа температура од -6 до -2 степени Целзијуса, а највиша око 3 степена.

Према прогнози за наредних седам дана, у среду и четвртак се очекује суво време, са сунчаним интервалима, само у среду ујутро и пре подне биће више облачности на истоку и североистоку, понегде са мешовитим падавинама, уз локалну појаву поледице.

У петак постепено наоблачење, на северу, западу и југозападу понегде са кишом, на планинама са снегом. Затим претежно облачно, у суботу местимично са кишом, у недељу са мешовитим падавинама, а почетком наредне седмице са снегом. До суботе топло уз отапање снега у нижим пределима централне и јужне Србије, а од недеље температура у паду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.