Aktuelno Društvo

Михајловић: Од јуна очекујемо да на ,,Мораву” у Лађевцима слеће Боинг 737

Министарка Зорана Михајиловић, у недавној посети Лучанима, подсетила је да је Влада Републике Србије прошле седмице донела одлуку да ,,Морава” постане мешовити аеродром, што ће бити озваничено у петак потписивањем уговора са оператером за цивилни саобраћај, предузећем Аеродроми Србије. Влада ће у аеродром у Лађевцима уложити 8,6 милиона евра за проширење писте и недостајућу опрему, а очекује се да први авиони са цивилима полете крајем јуна.

,,План је да у јуну месецу имамо авионе типа Боинг 737 који могу да слете и полете са аеродрома у Лађевцима. Најтежи део посла је завршен, остало је да још ефикасно искористимо овај новац који имамо обезбеђен и да коначно, поред београдског и нишког аеродрома, имамо аеродром у Краљеву.” – рекла је Михајловић.

Начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић истакао је да је почетак међународног ваздушног саобраћаја из Краљева, поред завршетка коридора 11 и радова на делу ауто-пута Прељина-Пожега, најзначајнији инфраструктурни пројекат за читав округ.

,,Очекујемо да ће у петак, у присуству председника Александра Вучића, у Краљеву бити коначно потписан споразум између Министарства саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства и Министарства одбране, чиме ће овај проблем бити решен.” – изјавио је Јоловић.

,,Морава“ у Лађевцима ће бити трећи међународни аеродром у Србији и пословаће под окриљем раније основаног предузећа Аеродроми Србије. Како извештава Краљево онлајн, група будућих радника која ће радити на пријему и отпреми авоиона налази се у Нишу, на аеродрому Константин Велики, на обуци.

Извор: Регионалне вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.