Aktuelno Grad

НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА НАЈВЕЋЕ ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА „ФОРВЕРК“

Национална служба за запошљавање Филијала Чачак, у среду, у холу Дома културе, организовала је Сајам запошљавања, на коме је учествовало 49 послодаваца, а било је места за 410 радника, различитих образовних профила и степена стручне спреме. Тренутно се на списку НСЗ Филијале Чачак налази 7.291 особа.

Сајам је отворио градоначелник Чачка Милун Тодоровић, који је истакао да му је велико задовољство да отвори овакву манифестацију, на којој се, како је рекао, нада да ће велики број наших суграђана пронаћи посао. Он је подсетио да је Град Чачак за мере активне политике запошљавања, прошле године издвојио 48 милиона динара заједно са Националном службом за запошљавање, а ове године нешто више, око 49 милиона динара, од тога 40 милиона из буxета Града, шест и по од НСЗ и два и по од ХЕЛП-а.

– Сајам, као активна мера, има за циљ директно сусретање послодаваца и незапослених лица, и надамо се да ће један добар број наших суграђана наћи посао на Сајму. Тренутно, према податку од 1. априла, 7.291 особа чека посао. Углавном се траже занатска занимања, и то велики број машинске струке – рекао је Саша Обрадовић, директор НСЗ Филијале Чаãк.

Велики број послодаваца представио је своје потребе на штандовима, али ове године, дефинитивно најпосећнији је био штанд “Форверка”. Градоначелник Чачка каже да то није изненађење.

– То је нова компанија, за то смо се борили, уложили огроман напор, и Влада Републике Србије и ми на локалу. „Виланд“ већ запошљава више од 100 радника, надам се да ће „Форверк““и „Елдиз“да крену тим путем, тако да већ до краја године имамо око 500 запослених у ове две компаније у Прељини, а верујем, наредне године још више – рекао је Тодоровић, нагласивши и да се домаћа текстилна индустрија добро развија:

– Драго ми је што и домаћи предузетници траже раднике, попут „Стакса“, „Унипромета“и других. Траже се и квалификовани, али и полуквалификовани радници, које они би обучавали у својим компанијама. И наша текстилна индустрија се развија, ускоро ће и „Беекспорт“отворити и велики погон у Јежевици, „Тифани“ и „ПС Фешн“ одлично послују.

Незапослена лица на Сајму су имала могућност да се детаљније информишу о понуди слободних послова у нашем граду, али су имали и шансу да своје квалификације и знање и представе потенцијалним послодавцима.

И.        М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.