Kultura

Одржан Свечани концерт поводом Дана Музичке школе

СВЕЧАНИ КОНЦЕРТ

Фото: Зоран Зиндовић

У петак, 19. октобра, у великој сали Дома културе одржан је Свечани концерт поводом Дана Музичке школе „Др Војислав Вучковић“. На концерту су наступили ученици основне и средње музичке школе. Чули смо два хора и више ученика са различитих смерова и узраста. На млађе извођаче није утицала ни повремена бука у препуној сали са скоро седам стотина посетилаца.

Добар потез управе школе и новог директора Јована Тошића је одлука да се концерт одржи у Дому културе, а не у много мањој сали школе. Публика је изузетно топло прихватила све извођаче, сви су били награђени громким аплаузом, а посебну пажњу је изазвао изузетно квалитетан наступ хора Средње музичке школе на крају концерта.

Директор Тошић је истакао да се само дан након гостовања опере у Чачку наставља празник музике свечаним концертом у част Дана школе.

Са сигурношћу можемо рећи  да Музичка школа нема проблем са недостатком талената и да за коју годину можемо очекивати изузетно квалитетне уметнике школоване у Музичкој школи „Др Војислав Вучковић“.
Нажалост и овај пут се десило да су млади посетиоци концерта оставили за собом хаос, расуте кокице, остављену празну папирну и пластичну амбалажу. Радује то да ипак долазе да чују своје вршњаке, а једног дана ће се ваљда научити реду, да не ометају друге током концерта и да за собом не остављају смеће.

Д. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.