G.Milanovac

Од данас радови на дванаест путних праваца

На данас одржаној двадесет и првој седници Скупштине општине Горњи Милановац усвојен је Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Горњи Милановац, усвојен је и Предлог Одлуке о изради Плана детаљне регулације „Кружна раскрсница – Занатски центар“, а познат је нови в.д. директор Центра за социјални рад.

Када је реч о извршењу Одлуке о буџету општине Горњи Милановац и њеног дела који се тиче инфраструктурних радова, председник општине Дејан Ковачевић рекао је да у односу на претходну годину, када је сезона у овом периоду увелико била у јеку, ове године то пре свега нису дозвољавали временски услови: „Други разлог је да један део јавних набавки које смо расписали нису прошле, пошто су понуђачи дали веће цене од реалних, а то значи да су понуђачи били скупљи у просеку 30%-50% у односу на претходну годину, што није могло да се прихвати ни по захтеву, нити је интерес општине Горњи Милановац да ради скупље инфраструктуру ове у односу на претходну годину.“Ковачевић је рекао да је јуче уведен у радове први правац, тзв. Стара пруга, чија је вредност радова нешто преко двадесет милиона динара и где је предвиђено да радови трају између тридесет и пет и четрдесет и пет дана. За данас је најавио увођење у радове другог извођача, фирму „Србија пут“, која ће почети да ради једанаест путних праваца.

Пред горњомилановачким парламентарцима данас се нашао и годишњи Извештај о раду Јавног комуналног предузећа. О раду овог предузећа, Ковачевић је рекао да прво државна ревизорска институција треба да утврди тачно стање у ЈКП „Горњи Милановац“ након чега ће локална самоуправо поступити у отклањању свих аномалија из претходног периода: „Државна ревизорска институција мора у складу са својим надлежностима подносити иницијативу за решење тих проблеме и санкционисати све оне који су у претходном периоду били одговорни за настанак тих проблема.“Председник општине је рекао да је очигледно да се имовина овог предузећа погрешно књижила као и да су се дуговања корисника погрешно књижила на доходовну страну. „Сви би ми волели да је ЈКП у претходних пет, шест или десет година пословало позитивно и да је могло више да улаже у комуналну инфраструктуру, али нажалост то није тако. То је било само на папиру. Свакако да ће одговорни морати да одговоре на одређена питања дају и пред државом и пред јавности, а ми ћемо у наредном периоду заједно са руководством Јавног комуналног предузећа гледати да све те аномалије исправимо“, закључио је Ковачевић.

Парламентарци су данас усвојили и  Решење о именовању вршиоца дужности директора Центра за социјални рад Горњи Милановац. На ту функцију постављен је бивши начелник Општинске управе Александар Јевтовић. „В.д. директор се бира на начин да он обавља функцију до конкурса и до избора директора. Стари управни одбор је у међувремену расписао и конкурс за избор новог директора. Именовани в.д. директор ће обављати ту функцију док се не стекну услови, док се конкурс не заврши, након чега ћемо, у зависности колико кандидата буде пријављено, видети ко ће стећи услове да буде постављен на место директора“, изјавио је председник општине.

Одборници Скупштине општине усвојили су и предлог Одлуке о одређивању стајалишта која се могу користити у приградском и градском превозу путника на територији општине Горњи Милановац, предлог Одлуке о изради Плана детаљне регулације „Флотација Рудник“ у Мајдану, као и Одлуку о давању катастарске парцеле у Сврачковцима на коришћење ЈКП „Горњи Милановац“ ради пресељења сточне пијаце.

 

 

 

 

 

 

 

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.