Sport

ПОЧИЊЕ БОРБА ЗА УЛАЗАК У АБА2 ЛИГУ

Кошаркаши “Борца“ су у протеклом периоду практично одиграли два првенства. У лигашким деловима АБА 2 и КСЛ освојили су прва места, али та такмичења су већ прошлост и потребно је кроз  Суперлигу обезбедити учешће у другом издању АБА 2 лиге, а касније покушати поново да се избори пласман међу најбоље екипе из некадашње Југославије.

На данашњој конференцији за новинаре било је речи о утакмици са “Златибором“ , првим противником у Суперлиги. Капитен Марко Мариновић  је овако окарактерисао предстојеће такмичење и утакмицу која је пред њим и његовим саиграчима:

  • Овогодишња Суперлига биће занимљивија него претходна. Не знам да ли и квалитетнија, али чињеница да ће велики број тимова конкурисати за два места који воде у АБА 2 лигу овом такмичењу даје додатну драж и неизвесност. У госте нам долази екипа “Златибора“, која нам је у првом мечу нанела тежак пораз, а други меч у Чачку био је изузетно неизвестан. Они ће бити веома мотивисани, али ми морамо да наставимо у истом ритму као током сезоне и забележимо победу.

Медијима су се први пут обратили, један од двојице појачања, Душан Кутлешић и нови шеф струке Јовица Арсић. Кутлешић о утакмици са “Златибором“ каже:

  • Сама чињеница да је ово прва утакмица даје јој већу специфичну тежину. Оно што се дешавало у прва два меча између ових противника обећава да ће и овај сусрет бити неизвестан и могуће је да победник буде одлучен у завршници. Дуел са Чајетинцима, као и све наредне, Радуловић и ја ћемо искористити да се што боље упознамо и уиграмо са екипом.

Јовици Арсићу ће ово бити први пут да води екипу “Борца“, а о атмосфери у екипи и плановима каже:

  • Играчи су расположени и мотивисани за рад. Добро смо радили у ових неколико дана. Циљ је да се екипа што боље уигра како би се, колико је то могуће, надокнадило неиграње Ђоковића. Ово јесте важна утакмица, али нас најзначајнији посао очекује половином маја када крећу елиминационе борбе и ми до тада морамо да се максимално спремимо.

Директор клуба Марко Ивановић захвалио је играчима и досадашњем тренеру Рашку Бојићу на свему урађеном до сада, рекавши да за Бојића има места у клубу, јер је и он део ове кошаркашке породице. Ивановић је пожелео и добродошлицу новим члановима “Борца“ Арсићу, Кутлешићу и Радуловићу, а о самом мечу каже:

  • Против “Борца“ сви играју максимално мотивисано, а у госте нам долази екипа која се појачала и ја очекујем изузетно тежак дуел. Међутим, не размишљам о другом исходу сем наше победе.

Сви актери предстојећег дуела наглашавју улогу публике и указују на неопходност њеног присуства и активног учешћа у овом и наредним мечевима Суперлиге.

Утакмица са “Златибором“ биће одиграна у хали “Борац“ у среду, 18. априла, и почиње у 19 часова. Број ђачких улазница је ограничен и оне се могу купити по цени од 100 динара, док улазнице за одрасле коштају 300 динара.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.