Kultura

РАДЕ ШЕРБЕЏИЈА И ЗАПАДНИ КОЛОДВОР – “МЕНИ СЕ ДУШО ОД ТЕБЕ НЕ РАСТАЈЕ“

ПЕТАК 28. ДЕЦЕМБАР Велика сала у 20,00 

Раде Шербеџија са својим оркестром Западни колодвор, кога чине врсни загребачки музичари, поклониће се чачанској публици кроз вече музике и поезије.

Раде Шербеџија рођен је 1947 године .На академији за позориште и филм у Загребу дипломирао је 1969 године,а одмах потом добија ангажман у позоришту.Раде од најранијих глумачких дана бива запажен као изванредан глумац у позоришту (улоге у Хамлету,Ричарду трећем….)и  почиње да добија улоге у филмовима и убрзо осваја југословенску публику глумећи у филмовима који обрађују ратне као и савремене теме (Просјаци и синови,У регистратури,Ужичка република,Вариола вера,Бановић Страхиња,Уна,Живот је леп,Пре кише и многи други).

Филм “Ослобођење Скопља”  је режирао са сином Данилом, а  једну од главних улога игра и његова ћерка Луција . Ужива и у породичном  позоришту Улyссес које води  са супругом Ленком Удовички.

Изградио интернациналну каријеру глумећи у многим холивудским хитовима.

Објавио је збирке песама „Промјенљиви „ и „Црно,црвено“

Снимио је завидан број музичких албума,како студијских тако и албума уживо .

Неки од најпознатијих су:Не дај се Инес,Понекад долазим,понекад одлазим,Орихи орихи,Имам пјесм за тебе,Раде Шербеџија и Западни колодвор

Прошле године издата  је његова књига „Послије кише“,наставак првог дела  аутобиографије која се појавила  под насловом „Прије кише“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.