Društvo

РАЗНОВРСНЕ АКТИВНОСТИ НА РАДИОЦИ “ОГЛЕДАЛА”

ИЗЛЕТ И ДО БАЊСКОГ ПОТОКА

Прошле недеље, 26. августа, Центар за лични раст и развој „Огледало“ организовао је нове активности у оквиру „Радионице за децу и младе са сметњама у развоју и њихове родитеље са територије Града Чачка и Општине Лучани“, које финансирају Предузеће “Јелен До” д.о.о и “Carmeuse” фондација. Већим делом радионица се одвијала у прелепим павиљонима одмаралишта „Сунце“ у центру Овчар Бање, на самој обали Западне Мораве.

Родитељи су били укључени у терапијско-едукативну радионицу „Постављање циљева и стратегије решавања проблема“, на којој су, уз подршку стручњака Центра „Огледало“ и Центра за социјални рад Општине Лучани у Гучи, разговарали о томе шта су им циљеви, како до њих долазе, да ли могу да помогну себи да их брже остваре, како решавају своје проблеме… Како су истакли стручњаци, циљ ових разговора је усвајање нових вештина за соучавање и решавање проблема.

Са друге стране, за децу и младе са сметњама у развоју чланови Планинарског друштва „Каблар“ и Удружења „Здрав дух“ организовали су едукативну радионицу „Очување животне средине – понашање у природи“.

Након овог дела, уследило је заједничко дружење, односно шетња до Бањског потока, једног од  драгуља Овчарско-кабларске клисуре. А за оне најхрабрије, и силазак до најлепшег дела корита Бањског потока, како су то наговестили планинари и искусни водичи Урош и Каћа.

После ове шетње, за један број учесника организовано је купање у “Wellness центру „Каблар“. На овонедељној радионици су као волонтери учествовали и чланови Удружења Чачани у Чачку.

За следећу недељу планирана је радионица „Основна планинарска обука“, када ће бити организован и излазак на врх Каблара.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.