Aktuelno Grad

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА У БРЕСНИЦИ

У уторак је почело асфалтирање пута Баковићи, Јелесијевићи, Станковићи у Бресници, који спаја доњи и горњи део Бреснице, а у овом селу једини је остао несасфалтиран. Према речима помоћника градоначелника Милана Бојовића, реконструкција и асфалтиарње пута биће готови за две седмице.

– Пре две године обећали смо мештанима Бреснице да ћемо реконструисати пут за Баковиће, Станковиће и Јелесијевиће, у дужини од 2.600 и ширине три метра. То обећање управо спроводимо у дело – рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић. Он је додао да реконструкцију финасира предузеће „Путеви Србије“ у износу од око 11,5 милиона динара, а извођач радова је фирма „Путеви Чачак“.

– Ово је једини пут у Бресници који још увек није асфалтиран, а од великог је значаја, јер спаја засеок Станковића са Горњом Бресницом. Овде има око 50 кућа којима много значи пут – рекао је Радован Спасојевић, председник МЗ Бресница.

Помоћник градоначелника Бојовић је нагласио и да се интезивно ради на решењу проблема водоснабдевања овог подручја, са којим су мештани суочени годинама уназад.

– Ребалансом буџета, планирана су финансијска средства од девет милиона динара за реконструкцију водоводне мреже од Мрчајеваца до Бреснице. То је само део решавања водоснабдевања читавог овог подручја. Пројекат је завршен, грађевинска дозвола прибављена, почетком следеће године очекујемо наставак радова на комплетној реконстркције те водоводне мреже, чиме ће овај велики проблем бити решен – рекао је Бојовић.

Председник МЗ „Бресница“ је нагласио да мештани овог села с нестрпљењем очекују решење проблема водоснабдевања, али и помоћ Града у санирању рупа на путној инфраструктури и реконструкцији капеле на гробљу.

Градоначелник Чачка Тодоровић је овом приликом истакао да ће се до краја године интезивно градити и реконструисати у свим селима где је то потребно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.