Društvo

Асфалт и у Трнави

У Месној заједници Трнава завршено је асфалтирање путних праваца  ка Вујoвићима и Вемићима, дужине 1.650 метара. Из републичког буџета, преко ЈП „Путеви Србије“, инвестирано је 13 милиона динара.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић јуче је са сарадницима посетио ову месну заједницу, као и домаћинства чије се куће налазе поред асфалтиране саобраћајнице. Међу њима је био Рајо Вујовић, један од најстаријих мештана овог краја, као и породица Вемић, који живе у првој кући испод планине Јелице.

– Не могу да сакријем радост. Ја од краља не памтим да је неко овако нешто учинио за нас. Не морамо више да газимо по камењу, али то је најбитније због наше деце, која овде желе да раде. Сада имају прави пут – рекао је Рајо Вујовић и захвалио градоначелнику Тодоровићу и његовим сарадницима.

Спасоје и Нада Вемић, најстарији су у породици, која броји чак 11 чланова. На десет хектара узгајају воће, а на пет поврће.

– Три генерације Вемића вредно и сложно раде и живе у овом дивном крају. Прави су пример породичне слоге и због оваквих домаћина увек нам је драго да Град помогне у области сеоске инфраструктуре – рекао је Тодоровић.

Градоначелник је овом приликом изјавио да је у току израда пројектне документације за изградњу фискултурне сале у Основној школи „Свети Ђакон Авакум“ у Трнави, која ће ускоро бити финиширана, а након тога почеће и изградња.

Кабинет градоначелника Чачка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.