Grad

Asfaltirane saobraćajnice u mesnim zajednicama Sveti Sava i Loznica

Tokom vikenda, lokalno rukovodstvo posetilo je mesne zajednice Sveti Saba i Loznica, u kojima su takođe, finalizovana uređenja nekih veoma važnih saobraćajnica. Od meštana nazvan „Put pored pruge“, saobraćajnica, čiji je deo od 600 metara dobio dva sloja asfalta, značajna je i za meštane, ali i za domaće privrednike. Pored ovog puta nalazi se nekoliko lokalnih firmi, kao što su fabrika za proizvodnju kolača „Anđelčić“ i mlekara „Gaj“. Za asfaltiranje ove deinice, širine četiri metra, Vlada Republike Srbije je preko JP „Putevi Srbije“ izdvojila šest miliona dinara.

U ovom kraju je dosta porodica, ali ova saobraćajnica je veoma važna i za naše domaće privrednike. Njima smo želeli da izađemo u susret, pa je saobraćajnica dobila dva nova sloja asfalta, zbog opterećenja. Želimo da pomožemo stanovništu, naravno, ali i domaćim privrednicima, a ne samo stranim, kojima smo uvek na usluzi. Za domaće privrednike smo uvek tu za razgovore i za pomoć onoliko koliko je u našoj moći – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.


Dragan Jovičić, vlasnik firme „Aluprodukt“ kaže da su pre deset godina u ovom delu grada bile livade.

-Nas trojica privrednika došli smo ovde, formirali firme od kojih živi stotinjak porodica. Ova saobraćajnica će olakšati i nama, ali i svim našim radnicima – rekao je Jovičić.

Za jednu od najznačajnijih saobraćajnica u Loznici, Loznički put, izdvojeno je 14,5 miliona dinara, takođe od strane Vlade Republike Srbije. Asfaltirana je deonica u dužini od 1.000 metara, širine 4,5 metra.

-Ono što smo obećali pre dve godine, uspeli smo i da završimo, zahvaljujući Vladi Republike Srbije, koja uglavnom preko preduzeća „Putevi Srbije“ uložila ova velika sredstva. Saniran je i jedan krak ka skladištu „Pošta Srbije“ – reko je Todorović. U Mesnoj zajednici Loznica rekonstruisana je i Ulica 613, što je takođe finansirala Vlada sa 7, 5 miliona dinara. Prema rečima gradonačelnika Čačka, obaveza lokalne samouprave u narednoj godini je da se privede kraju uređenje korita Lozničke reke, kao i da se sanira klizište iznad saobraćajnice.

I. M.

Fpto: GB GRADONAČELNIKA MILUNA TODOROVIĆA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.