Sport

ATLETIKA – DVOJE ČAČANA U REPREZENTACIJI

U Šapcu je održano Prvenstvo Srbije u krosu, koje je istovremeno bilo i izborno takmičenje za sastav naše reprezentacije koja će za 15 dana nastupati u Beranama (Crna Gora) na Prvenstvu Balkana u krosu.U konkurenciji mlađih juniora na 5.000 metara, atletičar “ČAAK“-a Ognjen Nikolić okitio se šampionskom titulom, dok je u generalnom plasmanu (mlađi i stariji juniori) bio drugi. Bolji od Ognjena bio je Miloš Malešević, drugoplasirani sa ovogodišnjeg Prvenstva Evrope. Ovim rezultatom ovaj mladi Čačanin je dobio poziv za nastup u reprezentativnom dresu na takmičenju u Crnoj Gori.

Ognjen Nikolić

Sanja Đoković je bila trećeplasirana među mlađim juniorkama u trci na 4.000 metara, dok je sveukupno bila četvrta, pa će i ona obući dres se državnim grbom.

Sanja Đoković

Posle duže pauze tamičenju se vratio mlađi senior Nikola Vasić i uspeo je da se domogne trećeg mesta. On neće putovati u Berane, pošto je selektor Edin Zuković odlučio da u ovoj konkurenciji povede samo Elzana Bibića.

Nikola Vasić

Kad su sabrane sve osvojene medalje, ekipa “ČAAK“-a se našla na trećoj poziciji, iza “Novog Pazara“ i užičke “Mladosti“, što predstavlja izuzetan uspeh, jer je ovaj klub bio bolji od takvih atletskih timova kao što su “Partizan“, “Crvena Zvezda“, “Vojvodina“…

 V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.