Grad

ATLETSKA STAZA GOTOVA U NOVEMBRU

Gradsko rukovodstvo na čelu sa gradnačelnikom Milunom Todorovićem i čačanskom uspešnom atletičarkom Ivanom Ilić posetilo je gradilište atletske staze. Završetak izgradnje staze, ali i svih pratećih elemenata, koji su planirani očekuje se tokom novembra, a sredstva u iznosu od 70 miliona dinara je obezbedio Grad.


Izgradnja atletske staze počela je pre više od dva meseca, a Čačak će ove godine, prema rečima nadležnih, dobiti savremeni atletski stadion, spreman za razna međunarodna takmičenja.


Naša želja jeste da ulažemo u infrastrukturu da stvorimo uslove za sve mlade sportiste i decu, pre svega, da mogu da treniraju kako treba. Sada se grade ivičnjaci, zatim ide beton, asfalt i na kraju tartan sa osam staza i svim ostalim sadržajima neophodniom za međunarodna takmičenja i kugla, skok u dalj, troskok, bacanje koplja, sve što je neophodno da bi ovaj stadion bio kompletan – rekao je gradonačelnik čačka Milun Todorović.

Na gradilištu je bila i atletičarka Ivana Ilić, koja je rekla da je stara staza imala dosta rupa i da joj nije bilo lako da trenira, kao i da sa nestrpljenjem očekuje novu.

Direktor SC „Mladost“ Miloš Stevanić je rekao da će staza biti „srce“ ovog sportskog centra, da če ova ustanova obezbediti čuvara, ali i da se nada da će je „čuvati i korisnici“.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.