Sport

Besplatna procena postularnog disbalansa mališana u Sokolani

U Korektivnom centru Sokolana, mališani su juče imali priliku da im se besplatno proceni postularni disbalans, a cilj pregleda je otkrivanje mogućih deformiteta kičmenog stuba i prevencija u ranoj fazi odrastanja kod dece. Preglede su obavljali fizijatar dr Danka Jovanović i fizioterapeut Aleksandar Nešković.

-Na ovaj način pratimo razvoj svakog našeg člana, jer prevencija i zdravlje su na prvom mestu. Ne bavimo se samo korekcijom, pokušavamo preventivno da stopiramo nastanak deformiteta, ako i postoji neki problem na na nama je da radimo korekciju – rekla je Ivana Vukajlović, koordinator projekta Korektivni centar Sokolana.

Ivana Vukajlović, koordinator projekta

Nažalost, danas većina dece ima neke deformitete. Najčešće su u pitanju ravna stopala, kifoza, lordoza i skolioza, ali i loše držanje tela, uzrokovano slabom leđnom i trbušnom muskulaturom. Iz tog razloga veliki broj dece predškolskog i školskog uzrasta radi korektivno – preventivne vežbe.

Aleksandar Tutunović, trener

-Pregled lekara upućuje nas trenere na šta da obratimo pažnju i da znamo kako je dalje najbolje da radimo sa decom – kaže Alaksandar Tutunović, trener korektivne gimnastike.

Prema rečima Ivane Vukajlović,mnogi, koji imaju sposobnost i znanje, nude se da besplatno pomognu roditeljima i njihovoj deci koja dolaze u Sokolanu. A ostvaruju rezulate na koje su veoma ponosni.

-Koliko pomognemo pri otklanjanju deformiteta, najpouzdaniji nam je odgovor koji dobijamo od doktora, kod kojih naši članovi idu na redovne četvoromesečne konrole. Na osnovu njihovih izveštaja procenjujemo da li smo i koliko napravili pomak. Doktor Oleg Krneta sa Banjice, preko naših članova redovno pohvali naš rad, i deci uvek skrene pažnju na to da nastave da vežbaju sa nama – objašnjava Ivana.

U Centru korektivne gimnastike „Sokolana“ svi zainteresovani mališani mogu, kroz preventivne vežbe korektivne gimnastike, sa posvećenim trenerima, potpuno besplatno da spreče nastanak mogućih deformiteta i pravilno se razvijaju.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.