Aktuelno Grad

BIĆE POTREBNI BONOVI ZA NARODNU KUHINJU

crveni-krstCrveni krst je za ovu godinu podneo zahtev u iznosu od 21 milion za obavljanje svojih usluga, istakao je gradski većnik Dragomir Šipetić.

– Dogovorili smo se da Crvenom krstu odobrimo finansiranje prva tri meseca, kako ne bi obustavili svoje aktivnosti, a da u međuvremenu od njih pribavimo određene podatke – kaže Šipetić i navodi da se postavlja pitanje koliko od 700 ubeleženih socijalnih slučajeva koji imaju pravo na besplatan obrok, njega i koristi, kao i koliko je tačno novca neophodno za realizaciju dobrovoljnih akcija davanja krvi.

– Tražili smo da nam CK dostavi podatke o planu davalaštva krvi za 2017, kao i ukupnom broju dobrovoljnih davalaca u 2016 godini. Takođe smo tražili izveštaj po mesecima za korišćenje Narodne kuhinje, kao i pravilnik i normative, cenu, način kontrole podele obroka i spisak punktova na kojima se dele. Poseban problem su stari koji koriste obrok, a ne mogu doći po njega, pa bi recimo Crvni krst mogao da takvim licima daje suve obroke za mesec dana. Očekujem da ova ustanova spremi sve podatke, a mi ćemo doneti pravilnik, koji će vrlo precizno definisati da se topli obrok iz Narodne kuhinje uzima uz prilaganje bona. Tako ćemo na osnovu stvarnog uvida u broj korisnika Narodne kuhinje i opredeliti sredstva iz buxeta za te namene – navodi gradski većnik.

Оставите одговор