Grad

BIVŠI FUDBALERI „BORCA“ I DALJE U ŠTRAJKU

Bivši fudbaleri nekadšnjeg Borca iz Čačka nastavili su ispred zgrade Uprave grada, štrajk glađu tražeći da im se isplate zaostala dugovanja.

Do sada im se niko od gradskog rukovodstva nije obratio, a prema rečima predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica nisu im rekli ni dobar dan dok su prolazili pred njih.

“Naravno da ovo nema nikakve veze sa politikom, mi smo sportisti, nismo članovi stranaka, ne zastupamo interese ni vlasti ni opozicije. Ovi momci su prevareni od strane Grada u čijem vlasništvu je klub, fudbalski klub Borac je u vlasništvu građana Čačka, lokalna samouprava je milionskim iznosima finansirala taj klub”, naveo je Poledica.

Smatra da je nepošteno od strane gradske Uprave da priča o tome ko je vlasnik kluba, imajući u vidu da je novcem građana Čačka kupljen famozni FK Provo za milion dinara.

“Ovde se radi o tome da Grad želi sebe da amnestira od odgovornosti, a mi im to nećemo dozvoliti. Ovaj štrajk će trajati sve dok se ne budu udostojili i rekli nam u lice sve ono što su ispričali medijma. Nemamo ništa protiv da čujemo njihov stav”, poručio je Poledica.

On je naglasio da je ovo globalni problem, dodajući da u Srbiji slična situacija postoji u još nekoliko mesta.

“Nisam očekivao tako veliku podršku, ona će danas stići od nekih velikih svetskih fudbalera, a ukoliko bude bilo moguće neki od njih će doći lično u Čačak. Obavio sam razgovore sa određenim međunarodni institucijama, veoma kredibilnim po ovom pitanju i mi ostajemo ovde do daljnjeg, sve dok Grad ne bude ispunio uslove koje smo mi tražili”, rekao je Poledica.

Bivši fudbaler Borca Miloš Marković ponavlja da neće odstupiti od zahteva.

“Tražim ono što je naše, nikoga ne ugrožavamo. Ova je verovatno bila poslednja misao i ideja kojom bi pokušali da trgnemo ljude koji su odgovorni za sve što se ovako odigrali”, naglasio je Marković.

Nije prijatno kada morate da se odlučite na ovakav korak da biste naplatili svoj trud i rad, kaže bivši fudbaler Borca Aleksandar Stojimirović, koji ovom slučaju ima potraživanja od Fudbalskog kluba Jagodina.

“Nažalost to je možda jedina opcija u Srbiji i tužno je da su sportisti, godinama unazad u teškom položaju i da niko ne reaguje na tako nešto”, zaključio je Stojimirović.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.