Aktuelno Grad

PROSLAVLJEN DAN GRADA – 18. DECEMBAR

Svečanom sednicom u Domu kulture i uručivanjem najprestižnijih gradskih nagrada i priznanja,u prisustvu visokih predstavnika Vlade Srbije, pripadnika Vojske RS, sveštenstva na čelu sa episkopom žičkim Justinom, odbornika gradskog parlamenta, brojnih čačanskih privrednika, predstavnika javnih preduzeća i ustanova i drugih uvaženih gostiju, Čačak je danas proslavio svoj dan – 18. decembar.

 

Povodom Dana grada, zaslužnim građanima Čačka, koji su u svojim profesijima ostvarili zapažene rezultate i pružili značajan doprinos razvoju zajednice, uručene su prestižne gradske nagrade, koje se tradicionalno dodeljuju 18. decembra.


Dobitnik priznanja počasni građanin Grada Čačka za ovu godinu je legendarni košarkaški trener Željko Obradović, rođeni Čačanin, koji je zbog profesionalnih obaveza bio sprečen da prisustvuje današnjoj svečanosti.
Decembarske nagrade Grada Čačka za 2017. godinu uručene su proslavljenom fudbalskom treneru FK „Borac“ Aleksandru Ivkoviću, direktorki galerije „Nadežda Petrović“ Milici Petronijević i šahovskom velemajstoru Stanimiru Nikoliću.

Zahvaljujući se na ukazanoj počasti, direktorka Milica Petronijević je istakla da je veoma ponosna što se našla na listi dobitnika Decembarske nagrade Grada Čačka.

– Kolege su me za ovu nagradu predložile bez mog znanja i zaista sam ponosna što sam dobitnik jednog ovako značajnog priznanja. Prva nagrada koju sam ovde primila, u ime Umetničke galerije, dodeljena je 1999. godine za uspešno realizovanu izložbu o Nadeždi Petrović i očuvanje kompletnog Nadeždinog stvaralaštva u vreme bombardovanja. Bila je to nagrada koja nas je obavezivala i davala nam podsticaj da sve ove godine marljivo radimo na očuvanju kulturnih i umetničkih vrednosti. Koliko smo u tome uspeli dokazuje i ova današnja nagrada – rekla je Petronijević, posebno naglašavajući da je Čačak oduvek bio grad kulture i sporta, koji afirmiše ove oblasti kao najuzvišenije ljudske aktivnosti.

Obraćajući se prisutnim gostima, predsednik Skupštne grada Igor Trifunović je istakao da je Čačak za šest vekova prešao naporan put od sasvim malog naselja do savremenog grada.
– Naš grad je prešao dugačak put – put iskušenja, od malog naselja, nastalog oko manastira Gradac, do savremenog grada. Siguran sam da ćemo i mi, koji smo na čelu ovog grada, uspeti da damo značajan doprinos stalnom razvoju Čačka. Zahvalni smo svima koji podržavaju i pomažu naš prosperitet, pre svega građanima, zbog kojih smo svi mi ovde – naglasio je Trifunović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je rekao da je ponosan na sve projekte koji su tokom ove godine realizovani, ocenjujući da je 2017. godina bila veoma uspešna za Čačak i Čačane.
– Mnoge projekte smo započeli, ali i uspeli da završimo tokom ove godine. Ova gradska vlast čini sve da pomogne sve segmente društva, i poljoprivredu, i privredu, sport, kulturu, i ono što je za nas najvažnije – rađanje. Na zadovoljstvo svih nas, a najviše budućih majki i očeva, simbolično – na rođendan Grada, otvoreno je novo porodilište i nova angio sala, pa se nadam da ćemo u nerednom periodu imati još više beba i više se zajedno radovati – istakao je Todorović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.