Grad

Благовремено откриће, могуће излечење

– Карцином дојке је могуће излечити, уколико се болест открије на време. Благовремена дијагноза је боља прогноза и уколико се болест јави на другим органима – порука је здравствених радника, поводом Марта, месеца борбе против рака.

У Чачку је обележен и 26. март, Национални дан борбе против карцинома дојке. Порука за све људе је да се на време јаве код лекара, ако осете било какве симптоме и да воде рачуна о свом здрављу. Препорука свим женама је да се после 50. године подвргну мамографским прегледима, а млађима ултразвучним. Мамограф на сваке две, а ултразвук на годину дана, о чему одлучује гинеколог. И мушкарци би после 50. требало да одлазе на редовне уролошке прегледе.

Месец борбе против рака и 26. март, Национални дан борбе против карцинома дојке, обележили су Поливалентна служба Дома здравља, Друштво за борбу против шећерне болети „Diabets mellitus“, Канцеларија за младе, Црвени крст Чачак. У име Града Чачка, на значај превенције и редовних прегледа указала је примаријус др Славица Драгутиновић, чланица Градског већа.

Грађани су данас могли да преконтролишу крвни притисак и ниво шећера у крви. У складу са здравим животом, сви који су се подвргли основним прегледима добили су јабуку од волонтера Црвеног крста Чачак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.