Borac

BORAC „SAGOREO“ U ŽELJI ZA POBEDOM

Borac
Borac

BORAC „SAGOREO“ U ŽELJI ZA POBEDOM

I pored vođstva tokom cele utakmice, Borac je u poslednjim sekundama izgubio utakmicu od FMP Železnika 71:73

Piše: Dušan Darijević

Borac je motivisano ušao u poslednju utakmicu ovogodišnje Super lige. Pobeda je bila dovoljna za 5. mesto, koje verovatno vodi u novo takmičenje, Drugu ABA ligu. I pored dobrog početka i vođstva tokom cele utakmice, to nije bilo dovoljno. Veliki žar i motiv, ali na kraju je presudila bolja pripremljenost i iskustvo protivnika. Ni FMP nije bio bez motiva u ovoj utakmici, pobeda je značila sigurno treće mesto.

Borac je krenuo sigurno od samog početka, zahvaljujući odličnoj igri centra Milana Milovanovića i raspoloženog za šut za tri poena Marka Marinovića. Iznenađuje malo petorka koja je otvorila utakmicu: Marinović, Đoković, Mićić, A. Todorović, Milovanović. Đoković je opravdao svoje mesto u prvoj petorci i potvrdio je da je prava Borčeva „radilica“, dobro igra odbranu, sigurno vodi napad, igrač na koga može uvek da se računa i koji misli na svoje saigrače i pronalazi ih kad je potrebno. Borac je dobio prvu četvrtinu sa 23:19, igrao sa tri-četiri poena prednosti i u prvoj, ali i u drugoj četvrtini. Na poluvreme se odlazi sa 39:35. FMP deluje prilično „raštimovano“ sigurnost u igri pokazuju samo  Australijanac Bolden, trojkama i dobrom igrom pod košem i Apić.
Ova utakmica je imala više lepih akcja, nikad više trojki u Super ligi: Marinović, Đoković, N. Todorović, ali i zakucavanja sjajnog Milovanovića. Međutim, to nije dovoljno, FMP dolazi do prvog izjednačenja u trećoj četvrtini, a Borac u nastavku ima blagu prednost. Finale, kraj utakmice, Borac pravi uobičajene greške, maše se slobodna bacanja, prave se greške u napadu i FMP pred sam kraj stiče malu, ali važnu prednost, koju je umeo da sačuva. Ostaće možda, kao i mnogo puta ove godine na domaćem terenu sumnja, da li su sudije ispravno postupile, kad je dosuđena Borcu greška u koracima na samom kraju. Činjenica je ipak da je u svim porazima od ABA ligaša u hali kraj Morave, bila ključna Borčeva nedovoljna fizička pripremljenost, greške iskusnih igrača, poput Mićića, kad se lomio rezultat, loše izvođenje slobodnih bacanja, ali i greške u vođenju utakmice od strane stručnog štaba Borca. Ipak, Borac može biti zadovoljan ovom sezonom, izborio se za ulazak u Super ligu i pored lošeg starta u KLS, napravio zadivljujući niz pobeda u nastavku ovog takmičenja, vratio u Čačak legendu sa Morave – Marka Marinovića, afirmisao i neke mlađe igrače, poput Đokovića i Nemanje Todorovića. Za više se nije imalo novca u društvu ABA ligaša. Najači Borčev adut – publika, bila je tu i bodrila momke kad je trebalo. Igralo se bez kompleksa i sa mnogo boljima. Kakva će dalja sudbina biti ove ekipe, zavisi od mnogo čega. Košarka širom regiona propada, ali Borac ipak visoko iznad glava nosi večni košarkaški plamen, poželimo im sreću, više novca, sigurno vođenje kluba u vreme besparice i ako je moguće nekakav viši rang takmičenja, da publika dolazi u što većem broju u čačanski hram košarke.

Оставите одговор