Grad

Brnabić: Nastavlja se realizacija tri projekta na području Čačka

Izgradnja autoputeva od Preljine ka Požegi i Kruševcu, kao i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda tri su ključna projekta koja će se u narednom periodu realizovati na području Čačka.

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije o makroekonomskim pokazateljima u Srbiji izjavila da tokom krize sa korona virusom nije bilo niti jednog otkazivanja od strane stranih direktnih investicija, dodajući da će na jesen biti postavljanje kamen temeljca za još nekoliko važnih pogona.

Prema njenim rečima, najveći rast u broju registrovanih zaposlenih je zabeležen u sektoru proizvodnje motornih vozila, čak 21,1 odsto.

– Nastavljamo sa važnim projektima putne i železničke infrastrukture, to je auto-put Miloš Veliki, deonica Preljina -Požega, zatim Moravski koridor, brza saobraćajnica Ruma – Šabac – Loznica, Kuzmin – Sremska Rača… – navela je Brnabić.

Kada je reč o zaštiti životne sredine, ona je naglasila da se u Kruševcu završava postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

– U Čačku je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije i to iznosi 22 miliona evra – rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je u junu zabeležen rast u prehrambenoj, farmaceutskoj i hemijskoj industriji, dok je do pada došlo u oblasti turizma i ugostiteljstva.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.