Sport

BRONZANA IVANA

Juče je na dvoranskoj juniorskoj atletskoj Balkanijadi u Sofiji atletičarka ČAAK-a Ivana Ilić ostvarila još jedan sjajan rezultat. Osvojila je u trci na 60 metara treće mesto.

Najbolje na Balkanu na 60 metara

Ivana je do bronze stigla istrčavši u finalu tu deonicu za 7,53 sekunde. Prvo mesto osvojila je predstavnica Slovenije (7,44 sekundi), dok je drugoplasirana reprezentativka Rumunije (7,49 sekundi).

-Ivanin rezultat je u okviru onih koje je ostvarivala u poslednje vreme. Koliko je takmičenje bilo kvalitetno pokazuje podatak da je prošlogodišnja pobednica imala vreme 7,58 sekundi – izjavio je njen trener Dragan Dukanac.

Zbog odličnih rezultata Ivana će narednog vikenda nastupati i na seniorskoj Balkanijadi.

Još jedan atletičar ČAAK-a bio je u našoj reprezentaciji. Ognjen Nikolić je zauzeo peto mesto u trci na 3.000 metara.

-Predstavnik Austrija je bukvalno sam istrčao trku i osvojio prvo mesto. Ognjen se našao u grupi od pet takmičara koji su se do poslednjih metara borili za medalje. Odlučio je finiš gde je mnogo toga u igri – ovako je prokomentarisao Ognjenovu trku Dukanac.

Čačani u državnom timu: Dragan Dukanac, Ivana Ilić i Ognjen Nikolić

Naša reprezentacija je na ovom takmičenju osvojila osam medalja. Sa jednom zlatnom, tri srebrne i četiri bronzane zauzeli smo peto mesto u konkurenciji 16 timova.

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.