Sport

KONAČNO SAMI NA TRONU

KONAČNO SAMI NA TRONU
KK „Borac“ je u prepunoj hali kraj Morave, nakon produžetka, savladao glavnog rivala za vrh ABA 2 lige, „Sixt Primorsku“ iz Kopra sa 78 : 75.
Znalo se i pre utakmice, da će biti veoma neizvesno. I pored TV prenosa na „Areni“, hala je bila ispunjena gotovo do poslednjeg mesta, a atmosfera kao nekad u Prvoj saveznoj ligi SFRJ.
Čarapić na startu prve četvrtine trojkama rešeta koš „Primorske“. U tim trenucima dobri su i ostali „Borčevi“ igrači, a šut za tri odlično služi Moravce. „Borac“ uspeva da dođe i do deset poena prednosti, ali na poluvremenu se ta razlika topi, „Primorska“ igra čvrsto i na poluvremenu se slika menja 32:25. U drugom delu „Sixt Primorska“ stiska maksimalo i „Borac“ treću četvrtinu dobija sa samo dva poena prednosti 22:20. Igra se tvrdo i sa puno promašaja, a „Borac“ je u četvrtoj četvrtini skoro uspeo da od gotovog napravi veresiju, gubi četvrtinu sa 9:18 i zahvaljujući iskusnom Joksimoviću, „Primorska“ obezbeđuje produžetak, ali to je sve. Hala „gori“ svi su ustali, navijanje je frenetično i zahvaljujući, pre svega Marinoviću, „Borac“ dolazi do važne pobede nakon produžetka 78:75.
Pobeda je važna ne samo zato što su se Čačani izmakli najbližim pratiocima „Krki“ i „Primorskoj“ za jednu pobedu skor 10:3, već i zato što u sledećem kolu ABA 2 lige gostuje Lovćenu, a očekuju ga i dva gostovanja u KLS.

D.D.

Foto: Lejčo

Оставите одговор