Sport

ОВЧАР И КАБЛАР СУ ИДЕАЛНА МЕСТА ЗА ПЛАНИНСКЕ ТРКЕ

У Овчар Бањи је јуче одржана планинска трка, тзв. трејл, на којој је учествовало око 200 такмичарки и такмичара из Србије.

Истовремено су стартовали учесници у обе дисциплине

Организоване су надметања у две дисциплине. Прва је подразумевала трчање од Овчар Бање до врха Каблара и назад. Деоница је била дуга 12 километара, а том приликом су тркачи морали да савладају висинску разлику од 767 метара.

Овај предео је добио посебан значај у развоју туризма чачанског краја

Главна трка названа „Два врха Чачка“ укључивала је, осим успона на Каблар, и савладавање деонице до врха Овчара, а потом спуштање до центра Овчар Бање. Она је била дугачка 30 километара, а висинска разлика је износила 1.484 метара.

Ивана Милосављевић завршава трку на 12 километара
Катарина Јанковић пролази кроз циљ трке на 30 километара

Краћу деоницу, код девојака, најбрже је претрчала  Љубица Папић из „Београдског тркачког клуба“. Друга је била Сомборка Тијана Кабић, а трећепласирана је Катарина Ивановић. У мушкој конкуренцији првопласиран је Борис Ристановић из „Београдског тркачког клуба“. Други је атлетичар из Севојна  Давор Гачић, док се Београђанин Јован Јовановић пласирао на трећу позицију.

Најбрже на 12 километара
Они су се најбржа попели и сишли са врха Каблара. Поред њих су организатори трке.

У главној трци тријумфовала је Крагујевчанка Снежана Ђурић. Сања Ђоковић „ЧААК“ је друга, а на трећу позицију пласирала се Катарина Јанковић „Чачак трчи“. Међу мушкарцима најбољи је био Милош Милисављевић из „Београдског тркачког клуба“. Бранислав Срдић, кулски „Хајдук маратон“, је други, док се на трећу позицију пласирао клупски друг победника трке Милош Недић.

Првопласирана и трећепласирана на трци „Два врха Чачка“. Недостаје Сања Ђоковић, друго место. Сања је тешко поднела чињеницу да је скренула са стазе што ју је коштало освајања првог места
Њима је требало најмање времена да се попну на Каблар и Овчар

Трку је организовало чачанско Спортско удружење „Two Peaks Endurance Team“ уз подршку Града Чачка и Туристичке организације Града Чачка. Ово такмичење је имало и хуману страну, јер је делом прихода, на основу уписнина, помогнуто Удружење пацијената „Плућна хипертензија Србија“.

Опширнији извештај у наредном броју „Чачанског гласа“.

Фото: Душко Радишић Лејча и Владимир Дуба

В. Д. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.