Društvo

FAKULTET TEHNIČKIH NAUKA ZVANIČNO POSTAO HUAWEI ICT AKADEMIJA

Fakultet tehničkih nauka u Čačku je zvanično postao Huawei ICT akademija za oblast veštačke inteligencije. Prvi sertifikovani instruktor je dr Marija Blagojević, vanr. profesor sa Katedre za informacione tehnologije, a uskoro će i drugi članovi Katedre dobiti sertifikate za različite oblasti.

Foto: Sajt FTN Čačak

Huawei ICT Akademija je neprofitni program partnerstva, uspostavljen između kompanije Huawei i odabranih visokoškolskih ustanova širom sveta, koji omogućava prava korišćenja na sertifikovanih Huawei kurseva u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Polaznicima kurseva koji polože završni ispit izdaju se zvanični sertifikati Akademije. Fakultet tehničkih nauka na ovaj način studentima omogućava pohađanje kvalitetnih sertifikovanih obuka čime će unaprediti lične kurikulume.

Nastavnici na Fakultetu, takođe, imaju mogućnost usavršavanja kroz Huavei obuke kao i da učestvuju u razvoju talenata koji će posedovati praktične veštine u informacionim tehnologijama korisnim za privredu i širu zajednicu. Najznačajnije aktivnosti koje će se sprovesti u budućem periodu odnose se na obezbeđivanje opreme za eksperimente u nastavi i razvijanje praktičnih veština studenata, podsticanje nastavnika i studenata na obuku i sertifikaciju, održavanje Huawei takmičenja za studente, saradnju na sajmovima zapošljavanja kako bi se pomoglo studentima da pronađu posao i promovisalo efikasno ujednačavanje ponude i potražnje za talentima.

Izvor: Sajt FTN u Čačku

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.