Aktuelno Društvo

USPEŠAN VIKEND ZA „KABLARCE“-NA STAZAMA PROKLETIJA, LJESKOVCA, ATOMSKE BANJE

Iako im kišno vreme nije išlo u prilog, prošli vikend za članove Planinarskog društva „Kablar“ bio je podjednako dinamičan, a za neke i veoma uspešan. Osim bliskih staza u Gornjoj Trepči prema vrhu Bukovik (851 m), našli su se „Kablarci“ i na Prokletijama i uvek veličanstvnoj Hajli (2.430 m) i učestvovali u trekingu u Pribojskoj Banji na visoravni Ljeskovac i njenom Crnom vrhu (1.154 m).

Dvadesetosmogodišnja Nada Milovančević, „Kablarka“ od pre dve godine, prošle nedelje krenula je, kako kaže u svoju veliku avanturu, u osvajanje Hajle na Prokletijama. Nada je u ovu dvodnevnu akciju krenula sa Planinarskim društvom „Rujno“ iz Užica. Prvog dana osvojili su vrh Ahmica (2.272 m), a sutradan i Hajlu. Nada je posebno zahvalna PD „Rujno“ i vodiču Dejanu Tomiću na dobro organizovanoj akciji, lepom druženju, prijatnoj atmosferi.

 


Do sada je ova „Kablarka“ učestvovala u akcijama po Srbiji, ali je, skromno priznaje, imala priliku i da gleda sa Olimpa, osvojivši najviši vrh Mitikas (2.918 m).


U subotu, 1. juna, održano je 5. kolo Treking lige Srbije u Pribojskoj Banji. Od četiri „Kablarca“, koji su učestvovali u takmičenju, tri su osvojila prvo mesto – Zdravko Karadžić u kategoriji veterana doneo je zlatnu medalju sa velike staze (34,8 km, uspon 1.800 m), Ognjen Ćirić i Nevena Trifunović, u kategoriji seniora sa male staze (15,4 km, uspon 800 m).

Zdravko Karadžic, foto PD Ljeskovac

Istog dana u Gornjoj Trepči, na tradicionalnoj akciji „Stazama Atomske banje“, u okviru Susreta planinara Srbije, okupilo se oko 250 ljubitelja prirode iz cele Srbije. Došli su planinari iz 18 društava, a u akciji je učestvovalo i deset planinara PD „Kablar“. Planirana akcija na Staroj planini otkazana je zbog lošeg vremena.


Već u nedelju, 9. juna, PD „Kablar“ organizuje akciju Goč, Ljukten (1.216 m). Organizator je Miroslav Injac. Zainteresovani se mogu prijaviti na broj telefona 063 66 07 10 ili na sastanku, večeras u 19 časova u prostorijama Društva, Ulica braće Glišić 6. Više informacija o ovoj akciji može se naći na https://www.facebook.com/events/347992932525843/.
V. T.

Opširnije o svemu u novom broju „Čačanskog glasa“ u petak 7. juna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.