Društvo Marketing

BUDUĆNOST JE POČELA NA “EVOIL” PUMPI U PRELJINI

POSTAVLJEN PRVI PUNJAČ ZA ELEKTRIČNE AUTOMOBILE U ZAPADNOJ SRBIJI

Čačani su među prvima u Srbiji dobili mogućnost da izbliza vide budućnost. Pored redovnih usluga na benzinskoj pumpi “Evoil” u Preljini, na Ibarskom putu 118 (preko puta “Forverka”), zahvaljujući grupaciji “Orion eMobility” i „Easypark Srbija” instaliran je brzi punjač za elektromobile, prvi u zapadnoj Srbiji. Platforma “Orion eMobility” obezbeđuje kompletno upravljanje infrastrukturom, radom punjača i naplatu.

Vladimir Džodžo, direktor kompanije  „Easypark Srbija”, rekao je da je ovo početak investiranja u razvoj infrastrukture za elekromobilnost u Srbiji i regionu. Na “Evoil” pumpi instaliran je brzi punjač od 40 kW, tako da punjenje, u zavisnosti od mogućnosti automobila, traje od 20 do 45 minuta. Ovaj punjač omogućava vozačima da na koridorima lako i brzo napune svoja vozila i da tu uslugu plate elektronskim putem, preko mobilne aplikacije “Orion eMobility”. Upravo pomoću ove aplikacije, na interaktivnoj mapi, domaći, kao i vozači koji prolaze kroz našu zemlju, dobijaju i informaciju gde se nalaze najbliži punjači za električne automobile.

Vladimir Džodžo, direktor kompanije  „Easypark Srbija”: aktiviranje aplikacijom ili karticom

– Pored toga, “Orion eMobility” daje širok spektar servisa, koji se odnose i na samo punjenje elekromobila, ali i na elektronske i druge sadržaje na pumpi, sa mogućim popustima. Osim čoveka, o punjenju “brine” i sam automobil. On u toku vožnje vozaču daje informaciju kada dolazi u zonu kada bi mu trebalo punjenje i gde su mu najbliži punjači. Vozač aktivira sam punjač preko mobilne aplikacije “Orion eMobility” ili upotrebom RFID kartice… Automobil i punjač međusobno komuniciraju. Na takozvanim sporim punjačima baterija se puni prosečno za dva, tri sata, a na brzim za 20 do 45 minuta. Mada je sada cena struje dosta nestabilna, mi se držimo proseka. Trenutno je cena usluge brzih punjača 50 dinara po aktivaciji i 30 dinara po minuti – objasnio je Džodžo.

On je istakao da je razvoj infrastrukture veoma važan, s obzirom na to da se dešava globalna promena u celokupnoj industriji automobila, sa ciljem da se smanji zagađenje životne sredine.

– Naša koncentracija je, pre svega, na koridorima i auto-putevima. Trenutno radimo infrastrukturu na 12 benzinskih stanica u Srbiji, gde ćemo implementirati hiperbrze, odnosno najbrže punjače na svetu… U saradnji sa kompanijama “OMV” i “NIS” imamo rešenje za kapacitete i lokacije tih punjača, tako da će već tokom leta vozači koji idu auto-putem dobiti ovu uslugu – rekao je Džodžo.

Marko Vignjević, komercijalni direktor firme “Evolucija 2004″: brzi punjač – još jedna važna usluga na benzinskoj stanici „Evoil“

Marko Vignjević, komercijalni direktor firme “Evolucija 2004”, u čijem vlasništvu je benzinska stanica u Preljini, naglasio je da je ovo veliki korak napred u uslugama koje nude u svojim objektima.

– Naša želja je da ovom investicijom građanima Čačka, kao i onima koji prolaze ovim putem, omogućimo brže i lakše elektropunjenje svojih automobila. Naša benzinska stanica je jedina lokacija sa elektropunjačem, a veliki značaj je upravo što se nalazimo na raskrsnici auto-puta “Miloš Veliki” i Moravskog koridora – rekao je Vignjević.

Firma “Evolucija 2004” bavi se uvozom i prodajom evrodizela više od 15 godina. Imaju dva maloprodajna objekta u Srbiji – u Divcima i Preljini. Na ovoj lokaciji, u objektu benzinske stanice, pored kvalitetnog goriva, mogu se dobiti raznovrsne usluge u restoranu, kafiću i prodavnici.

V. T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.