Aktuelno Grad

ČAČAK NIJE ODUSTAO OD DOMA ZA STARE

KASARNA PORED GRADSKE BOLNICE AKTUELNA LOKACIJA

Grad Čačak nije odustao od doma za stare, tvrdi Dragomir Šipetić, član Gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu. On smatra da je takav objekat neophodan u našem gradu, jer postojeći kapaciteti dva privatna doma za stare nisu dovoljna.


– U Moravičkom okrugu živi oko 50 hiljada penzionera, od čega u Čačku oko 28.500, a oko 60 Čačana je raspoređeno u domove za stare u drugim gradovima Srbije. Mislim da to nije dobro rešenje, jer su na ovaj način oni izmešteni iz sredine na koju su navikli, u kojoj su godinama živeli. Smatram da je za ovoliki broj penzionera neophodan dom, koji treba da izgradi zajedno Grad Čačak i Republika Srbija. Grad je voljan da uloži u objekat koji je već određen, a to je kasarna pored Gradske bolnice – kaže Šipetić za „Čačanski glas“.
On navodi da je lokacija na kojoj se nalaze objekti kasarne „Tanasko Rajić“ Generalnim urbanističkim planom predviđena upravo za ove namene i da su vođeni razgovori sa predstavnicima Vojske Srbije oko otkupa ovih objekata.
– Ali, bitna je i odluka države da finansira delatnost domova, odnosno da obezbedi novac za plate onih koji će biti zaposleni u domovima za stare, kao i sredstva za materijalne i komunalne troškove. Mislim da ćemo do kraja ovog mandata uspeti da „ubedimo“ nadležne u državi da je Čačku potreban dom za stara lica. Za otvaranje doma neophodno je minimalno 100 korisnika, ali smatram da bi to za ovoliki broj penzionera u Čačku bilo realno – rekao je on.

V. T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.