Aktuelno Grad Sport

Чачанин Огњен Илић на Олимпијским играма у Паризу

Чачак ће из БК БОРАЦ имати представника на предстојећим Олимпијским играма у Паризу, бициклисти БОРЦА Огњену Илићу од стране Олимпијског комитета Србије додељена је квота за наступ на Олимпијским играма у Паризу.

После Првенства Србије у друмском бициклизму које је одржано 23.06.2024.године и победе Огњена Илића владала је неизвесност који ће бициклиста наступити на Олимпијски играма у Паризу, јер се чекао став Бициклистичког савеза Србије. Од стране стручног руководства БСС очекивало се да поштују критеријуме које је усвојио Олимпијски комитет Србије, али они су покушавали су на све начине да обезвреде Илићев резултат и поред чињенице да је он бициклиста из Србије који има највише УЦИ бодова на светској ранг листи, предложили су да квоту добије српски професионалац из Краљева Душан Рајовић. Предлог Бициклистичког савеза Србији, Олимпијски комитет Србије није усвојио, већ се стриктно придржавао усвојених критеријума и квота је званично додељена Огњену Илићу.

Огњен је већ отпутовао на висинске припреме у Италију – Ливињо, где ће провести три недеље. За то време мора му се обезбедити квалитетан бицикл, јер је његов стар пет година за застарелом технологијом. Клуб се нада да ће Град Чачак стати иза свог спортисте и помоћи да Огњен достојанствено и равноправно са осталим спортистима из целог света наступи на Олимпијским играма у Паризу.

Подсећамо, Мићо Брковић, такодје, члан бициклистичког клуба БОРАЦ, до сада је био једини спортиста из Чачанског спортског клуба који је наступио на Олимпијским играма. Он је био учесник Олимпијаде у Сеулу 1988. и Барселони 1992. године и на обе је остваривао пласмане.

БК БОРАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.