Društvo

ЧАЧАНСКИ БАЈКЕРИ У ЗАЈЕДНИЧКОЈ ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ

ПОКЛОНИ ЗА ДЕЦУ ИЗ МАТЕРИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА

Чачанске бајкере ујединила је хуманост. У жељи да обрадују малишане за Светог Саву поклонили су данас 80 пакетића деци из материјално угрожених породица, које су корисници чачанског Центра за социјални рад.

Миланко Томовић из Мото-клуба „Спартанци“, у име својих пријатеља бајкера“, рекао је да су се у ову хуманитарну акцију укључили сви мото-клубови из Чачка. Поред његовог, пакетиће су обезбедили чланови клубова „Манчула“, „Фрокси“, „Манекени“ и „Драгонси“.

Миланко Томовић, Мото-клуба „Спартанци“

– Ово је и прва сарадња са Центром за социјални рад, а надам се да ће постати традиција. И раније смо учествовали у многим хуманитарним акцијама за кориснике „Зрачка“, као и за другу децу. Обично смо то радили за Божић, али сада смо се одлучили да то буде за Светог Саву и то за децу из породица које су корисници Центра за социјални рад, јер мислимо да је њима најпотребније – рекао је Томовић.

Бранимирка Радoсавчевић, директорка Центра за социјални рад у Чачку, захвалила је дародавцима, истакавши да је сваки поклон за њихове кориснике значајан.

Бранимирка Радoсавчевић, директорка Центра за социјални рад

– Изузетно нам је драго када нам се јаве донатори. Сваки дан је добар за даривање. Али, када су то дани који имају посебан значај за све нас, као што је то и Савиндан, онда је лепо када можемо да обрадујемо наше малишане и учинимо им празник још радоснијим – рекла је директорка, подсетивши да су за новогодишње и божићне празнике, такође, поделили 350 пакетића. За те поклоне 340.000 динара је уплатио Град Чачак. Тада су поклоне примила, не само деца из материјално угрожених породица, већ и она која су остала без родитељског старања, а која су сада у хранитељским породицама или су под старатељством Центра.

Радост дечија, посебно за поклон-пакетиће, увек је посебна. То нам је, у име свих обрадованих, рекао и Стефан Митровић, који је преузео поклоне за своје две сестре и још једног брата, обећавши уз осмех да ће им сигурно поклоне проследити:

– Добили смо поклоне од Центра и за Нову годину, тако да нисам очекивао још један. Чини ми се да је овај још лепши.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.