болница, табла
Grad Zdravstvo

Четири лекара чачанске болнице специјализирала, а доктор из Ужица појачаће одељење ортопедије

Крај једне и почетак нове године био је повод да се и надлежни у Општој болници Чачак осврну на претходни период, али и најаве пуно тога у 2023. години.

-У протекла четири месеца четири лекара су завршила специјализације. Два радиолога, од којих ће један радити у ангио сали и два психијатра. Такође, након новогодишњих и божићних празника, у нашој болници ће засновати радни однос др Иван С. Јовановић, који прелази из Опште болница Ужице и појачаће нашу Службу ортопедије – наглашава прим. др Дејан Дабић, в.д. директора Опште болница Чачак.

Јована Луковић, помоћник директора за немедицински сектор и в.д. пи-ара, истиче да је после пандемије ковида 19 Општа болница у Чачку инфраструктурно била у јако лошем стању, али и да је захваљујући људима добре воље, успела да ту ситуацију поправи колико је било могуће у релативно кратком временском периоду:

Недавно смо представили нову медицинску опрему, апарате и најавили кадровска појачања. Наша мисија је да у овој години наставимо истим интезитетом у циљу унапређења пружења здравствених услуга нашим суграђанима.

Што се тиче донација, локална самоуправа је, наглашава Јована Луковић, уплатила крајем децембра 2,7 милиона динара на текући рачун ове установе:

– Средства су намењена за куповину болничких постељина и душека, што ће запосленима значајно олакшати рад, а пацијентима обезбедити комодитет. Реализација овог пројекта биће завршена до краја месеца.

Приредила: Г. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.