Aktuelno Grad

Čisti se potok pored vrtića „Kolibri“ u Atenici

Povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, danas su gradovi u slivu Zapadne Morave koordinisano sproveli zajedničku akciju „100 kao 1„, a koja ima za cilj čišćenje i uređenje korita potoka kao preventivnu meru odbrane od poplava.
U Čačku se akcija realizuje na lokaciji pored vrtića „Kolibri“ u Atenici, koji je ugrožen od izlivanja vode iz korita potoka i plavljenjem posle obilnijih padavina.


– Kada je u pitanju bezbednost dece svi smo na to osetčljivi i zato smo izabtrali ovu lokaciju da na simboličan način pokažemo da nam je bitna bezbednost dece. Sa druge strane, kod mališana koji su danas ovde i gledaju šta se radi, to može probuditi svest o značaju očuvanja životne sredine – rekao Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika. Prema njegovim rečima, ovaj potok se uliva u Zapadnu Moravu, i na taj način se javnosti ukazuje na značaj ovakvih volonterskih aktivnosti. Miodrag Luković, tehnički direktor „Komunalca“ i koordinator radova rekao je da je potok pun zemlje i drugog materijala, koji ne bi trebalo tu da se nalazi i da će to sve danas biti raskrčeno.
U čišćenju učestvuju javna preduzeća „Moravac“, „Gradsko zelenilo“ i „Komunalac“, volonteri i lokalno stanovništvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.