Grad

CIVILNOJ ZAŠTITI FALI LJUDI

Članovi Štaba za vanredne situacije u Čačku na sednici koja je zakazana za utorak razmatraće Plan zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, zatim izveštaj o popunjenosti, opremljenosti i obučenosti jedinica civilne zaštitet, kao i spremnost službi tokom zimske sezone.

Od planiranih 574 pripadnika jedinica civilne zaštite opšte namene u Čačku ih ima svega 158, koji su raspoređeni na 14 lokacija.

Iako je 2015. godine urađen idejni projekat sa akustičkom studijom čujnosti sistema za obaveštavanje i uzbunjivanje Grada, nabavka 64 sirene još uvek nije izvršena.

Kada je reč o reagovanju tokom zimskih meseci, u izveštaju se navodi da se jedinice civilne zaštite mogu smatrati “delimično spremnim” za izvršenje zadataka.

Od materijalnih sredstava poseduju dva duvača snega, 300 lopata za sneg, kao i po jedan pikap i kamion.

Budući da se svake zime vrši prevoz lica na dijalizu sa nepristupačnih terena, transport bolesnika, kao i dostava lekova i hrane meštanima, iz Službe za bezbednost i odbranu, održavanje i pomoćno tejničke poslove, navode da ne poseduju terensko vozilo kao ni novčana sredstva za isplatu pripadnika u slučaju njihovog angažovanja.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.