Društvo

NOVI PUT ZA MEŠTANE BANJICE

 Asfaltiranjem lokalnog puta u Banjici u dužini od oko dva kilometra stekli su se uslovi da mladi ostanu na selu, a oni koji su otišli da se vrate, poručio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović prilikom obilaska ovog sela.

Ka putu za Parezanović gravitira oko 350 meštana od kojih 25-toro dece svakodnevno prolazi na putu za školu, kaže Todorović i dodaje da će novi put dosta značiti poljoprivrednicima koji se uglavnom bave voćarstvom.

Radove u iznosu od 13.000.000 dinara finansirala je Vlada Srbije preko Puteva Srbije, a izvođač su bili čačanski putari.

Ovaj put spaja Ježevicu i Viljušu i jedan krak puta ka manastiru Stjenik.

Todorović kaže da će se do kraja sezone izvoditi radovi na uređenju puteva u više sela i prigradskih naselja, ali ističe i da se sa nestrpljenjem očekujem završetak Ulice 10 do kraja meseca.

Sanja Mirković iz Banjice kaže da će im novi put biti od velikog značaja, naročito što će lakše i bezbednije voditi decuu vrtić i školu.

“Po kiši i snegu je bilo najteže, bile su velike rupe, makadam, loš put. Sada je sve odlično”, rekla je Mirković.

Predsednik Mesne zajednice Banjica Radovan Terzić, kaže da su meštani tog sela čekali 40 godina na ovaj put, dodajući da je na redu izgradnja sistema za vodosnadbevanje.

Todorović je novinarima rekao i da je u nedelju obišao radove na postavljanju pontonskog mosta preko Zapadne Morave između Trbušana i Pakovraća.

Taj most će, kako je istakao, biti korišćen tokom izgradnje mosta preko Zapadne Morave, na budućoj deonici auto-puta Preljina-Požega.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.