Фото архива: М. Лукић, МНА
Društvo Zdravstvo

ЦРНИ ДАН НА КОВИД ОДЕЉЕЊУ: ПРЕМИНУЛА ЧЕТИРИ ПАЦИЈЕНТА

На свим одељењима у оквиру Опште болнице Чачак, која су претворена у ковид одељења хоспитализовано је 59 пацијената.  У респираторном центру смештено је десет пацијената, три су прикључена на респиратор. 
У протекла 24 часа примљено је седам, а отпуштен је један пацијент.


На жалост, преминула су четири пацијента, М.М. (1962) из Лучана (позитиван), И.Р. (1941) из Чачка (позитиван), Т.М. (1955) из Чачка (позитиван) и Ј.Д. (1942) из Чачка (позитиван).

Фото архива: М. Лукић, МНА
Фото архива: МНА

Хоспитализоване су две Covid позитивне породиље, две  Covid позитивне труднице на одељењу гинекологије и једно Covid позитивно дете на одељењу педијатрије.
Од 379 узорака из Чачка позитивно је 177, из Горњег Милановца од 187 узорака позитивно је 90, из Лучана од 66 узорака позитивно је 39 и из Ивањице од 23 узорка позитивно је десет. Укупно 316 позитивних од 655 узорака.

Јуче је вакцинисано 45 лица, од тога шест лица примило је прву дозу, исто толико је ревакцинисано, а 33 лица примило је трећу дозу вакцине.

За последња 24 часа у пријемно – тријажној амбуланти Опште болнице Чачак, са симптомима и знацима ковид инфекције био је 81 преглед, од чега 53 прва.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.