Sport

ČUDO KRAJ MORAVE

„Borac“ je u dramatičnom meču protiv „Splita“, gotovo prežaljenom, u poslednjim sekundama utakmice, trojkom Stojadinovića preokrenuo rezultat i pobedio sa 84 – 83.

Stari košarkaški znanci, „Borac“ i „Split“, više od 25 godina nisu imali priliku da odigraju prvenstvenu utakmicu. Želja se ostvarila prijateljskim klubovima u 9. kolu ABA 2 lige. Odličan ambijent u hali kraj Morave, više od hiljadu posetilaca, uz prenos na „Areni“, u kišovitom danu i u vreme fudbalskog derbija, posećenost za svaki respekt. Ekipa „Splita“ je od samog početka krenula oštro i u jednom trenutku imala čak 10 koševa prednosti. U ovom periodu igre, dominirao je igrač „Splita“ Kalajdžić. Kod „Borca“ je odličan bio centar Balaban, a nešto kasnije i uvek pouzdani Nemanja Todorović. „Borac“ je u prvom poluvremenu bio nešto slabiji sa spoljnih linija, a bolji pod košem. Srećom, prvo poluvreme se završava samo sa dva poena zaostatka 44 – 46
U drugom poluvremenu potpuno drugačija slika, „Borac“ sad ide na deset poena prednosti, Stojadinović se budi i jedna od njegovih boljih utakmica u dresu „Borca“. Splićani se ne predaju i zahvaljujući igri, pre svega iskusnog Matea Kedža, vode sa 5 poena razlike u četvrtoj četvrtni. Publika se budi i u pojedinim trenucima sve podseća na nekadašnju atmosferu, drama je na pomolu na 16.5 sekundi do kraja i „Split“ vodi sa 83 – 81 i ima loptu u posedu. I onda čudo, Splićani ne uspevaju da realizuju napad, „Borac“ ima loptu i Stojadinović, paff, trojka i kraj, 84 – 83 za „Borac“ i trenutno zasluženo četvrto mesto sa skorom šest pobeda i tri poraza. Prelepa atmosfera na kraju, uvek fer, čačanska publika je gromkim aplauzom nagradila igrače oba tima, a oni su zagrljeni napustili halu, prizor za ceo svet. Splićanima ostaje da se u drugom delu prvenstva, revanširaju Čačanima dobrim domaćinstvom. Pravi przanik u gradu košarke. U subotu u Čačak dolazi još jedan neugodan protivnik iz prošlosti, valjevski Metalac u okviru 11. kola KLS lige.

Dušan Darijević

Foto: Duško Radišić Lejčo

Оставите одговор