Sport

DELEGACIJA TENISKOG SAVEZA SRBIJE POSETILA TK „SLOBODA“

U Čačku će od 12. do 18. septembra biti održan „ČAČAK OPEN“, međunarodni teniski turnir za igrače do 14 godina. Tim povodom, danas su Teniski klub „Sloboda“ posetili Dušan Orlandić, izvršni direktor za sportska i organizaciona pitanja, i Aleksandar Bolić, sportski direktor Teniskog saveza Srbije.

Nešo Puzić, Aleksandar Bolić i Dušan Orlandić

– Cilj naše posete je da sa organizatorima još jednom prođemo sveukupnu proceduru koju je potrebno ispoštovati kako bi turnir u ovim uslovima protekao u najboljem redu. Evropska teniske federacije poslala nam je precizna uputstva šta treba ispuniti i tu ne sme biti improvizacije – kaže Bolić, dodajući da će postojati dva ili tri stepena kontrole da li je sve propisano i ispunjeno.

Sezona međunarodnih juniorskih turnira u našoj zemlji počinje 31. avgusta i do oktobra biće održano 11 takmičenja.

–   Veoma je bitno da svi oni budu organizovani po pravilima propisanim od strane Međunarodne teniske federacije kako bi izbegli bilo kakvu mogućnost zaraze, jer je to garancija nastavka teniske sezone kod nas i u svetu. Zato će Teniski savez Srbije, sa svoje strane, učiniti sve kako ne bi došlo do nekog propusta – rekao je Orlandić.

Ovo će biti dvadeseti put da se na terenima „Slobode“ organizuje ovakav turnir.

– Mi smo želeli da ovaj jubilarni turnir obeležimo svečanije neko inače, ali epidemiološka situacija to ne dozvoljava, pa ćemo to ostaviti za naredni – izjavio je Nešo Puzić, predsednik TK „Sloboda“, dodajući da je od ove sezone ovo takmičenje dobilo viši rang, sada je ovo turnir druge kategorije, što znači da će na njemu učestvovati kvalitetniji takmičari.

Zbog sveukupne situacije došlo je do promene u sistemu prijavljivanja, pa će lista učesnika biće poznata tek 1. septembra, ali je sigurno da će u Čačak, osim srpskih tenisera, doći i predstavnici Rusije, Poljske, Češke, Mađarske, Bugarske…

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.