Sport

PRAZNIK KOŠARKE U ČAČKU

Večeras su u prepunoj hali kraj Morave reprezentativci Srbije odigrali prvu zvničnu utakmicu u okviru priprema pred odlazak na Svetsko prvenstvo u košarci. Protivnik je bio domaći “Borac“ i ova utakmica je još jednom pokazala kakav ugled uživaju u srpskoj košarci “Borac“ i Čačak.


Pre utakmice specijalne plakete, kao uspomenu na ovaj susret, dobili su Dejan Tomašević, Predrag Danilović, Aleksandar Đorđević, Darko Rajaković i nekadašnji igrači “Borca“ Mirosalav Raduljica, Miloš Teodosić i Aleksa Avramović.


Nešto više od 3.000 gledalaca uživalo je u jednoj revijalnoj utakmici, kojoj nije nedostajalo atraktivnih poteza. Videlo se da su naši reprezentatvici došli sa bazičnih priprema, dok domaći košarkaši zvanično nisu još ni počeli pripreme, već su ih obavili u skraćenoj formi pred ovu utakmicu. To je bila prilika da trener Marinović isproba i neke irače koji nisu potpisali ugovor, a na koje bi, eventualno, moglo da se računa. To se, pre svega, odnosi na Kneževića, Koračina, Dumića. Zbog povreda nisu nastupili Bumbić i Radovan Đoković.


Srbija je slavila sa 97:66 (30:24; 28:13; 20:12; 19:17), a Aleksandar Đorđević je na parket izveo sledeće igrače: Teodosić 2, Simonović 8, Bjelica 19, Lučić 9, Milosavljević 10, Raduljica 18, Birčević 2, Micić, Jović 4, Avramović 5, Jovanović 2, Marjanović 18.

Marko Marinović je imao na raspolganju ove košarkaše: Knežević 8, Alikadić 5, A. Krsmanović, Šušić, Glišović 2, S. Krsmanović 12, Gavrilović, Majstorović 8, Dumić 2, Ćurčić 1, Kočović 14, Koračin, Čarapić 14.

Ovo je bilo jedno sjajno košarkaško veče koje će svim prisutnim ostati u dugom sećanju.
V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.