Sport

RIBOLOVNI KUTAK ZAPADNE SRBIJE, KIŠE ZAMUTILE VODU

Ono što je obeležilo proteklu nedelju je činjenica da su kiše, iako nisu bile obilne, poprilično zamutile vodu. Ipak, to nije omelo ribolovce da ostvare zadovoljavajuće rezultate. Ovo je doba godine kada se najviše peca bela riba. Ni ovih sedam dana iza nas nije predstavljalo izuzetak. Zanimljivo je da je kao mamac najviše korišćena glista.

Osim bele ribe, na Limu je uhvaćen i poneki lipljan, dok su na Drini, osim ove vrste, hvatani još plotica i skobalj. Upecano je i par mladica ispod mere, pa one i dalje plivaju. Oko brane na Kokinon Brodu hvatana je bela riba, dok su na Đetinji i Rzavu “radili” klen, potočna mrena i krkuša. Na Vrutcima, osim bele ribe, lovljen je keder, a uhvaćen je i poneki primerak krupnog grgeča. Na Zapadnoj Moravi, od Ovčar Banje do Donje Gorevnice, hvatani su babuška, nosara, mrena, klen, poneka štuka i som. Lepi primerci štuke ulovljeni su na Livadici, kod Parmenca, i u Donjoj Gorevnici. Kod kružnog puta hvatana je bela riba. Na ribarskoj stazi kod Knića uhvaćeni su poneki smuđ, šaran i som. Dobri ulovi bele riba se podrazumevaju.

Kolege, zbog novogodišnjih praznika, sledeći broj “Čačanskog glasa” biće na kioscima 10. janura naredne godine, pa ćemo se tada družiti u novom izdanju “Kutka”. Do tada “BISTRO”!!!

SREĆNA NOVA 2020. GODINA I HRISTOS SE RODI!!!

Pripremili: Šneli i Duba     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.