Društvo

ДЕСЕТ НАЈВЕЋИХ СВЕТСКИХ ТРЕНДОВА ЗА ЈЕСЕН/ ЗИМУ 2021.

ОБОЈЕНО, УШУШКАНО И ОТМЕНО – ЈЕСЕН 2021. У МОДНОМ СКУТУ

Феномен моде одређује се као актуелни, популарни стил са освртом на разнородне сфере људских поимања и области у којима човек делује независно од било које временске инстанце. Стилови су променљиви, отуда се синоним за модерно везује за ход у такту са последњом верзијом онога што одликује стил у датом тренутку и модна промена као таква.

Модни трендови који су пратили пролеће и лето, као и пандемијску ситуацију остављају утисак да су дизајнери желели да мушка и женска популација замене тренерке у које је била оденута година обележена Covid -19 вирусом! Јесен пред нама улице, пословне објекте, културна дешавања и свечане прилике боји палетом на којој има од неутралних, пастелних до јарких зелених и многобројних браон нијанси. Да ли ћете бојом испратити јесење модне трендове или ће упечатљив крој одредити ваш ход сходно прилици овогодишња јесења мода кроз 10 светских трендова може бити и сугестивна:

Плетиво као гласник јесени

Кашмир и трикотажа као асоцијација на топлину остају и даље незаменљиви. Уколико сте безбрижни кроз осећај ушушканости и лежерности неометано ћете моћи да понесете шири плетени џемпер или актуелне макси плетене хаљине.

Једнобојно као сигуран избор

Савети познатих дизајнера широм света јесу да се оденете у јарке боје због контрастирања монотонији тмурног која обележава јесење дане. Прошетајте улицом и у живом, веселим нијансама лимуна или јаркорозе боје, али…Пажљиво! Монохроматски изглед је непогрешив одабир одеће, обуће и аксесоара.

Игра изрезима – смелост и атрактивност

Cut-out именује ноту смелог, атрактивног и умерено привлачног и у дневној варијанти. Ова врста поигравања необичним изрезима, полуотвореним ролкама или блузама које откривају једно раме или читаву руку представљају продужетак претходно актуелног. Одмерено кокетирајте и у дневној варијанти пратећи и овај тренд!

Granny-Smith као контраст јесењем лишћу

Панталоне, јакне, кошуље, блејзери, џемпери, мајице, сукње, хаљине, јесењи капути и….дан у којем сивило облака или јесење лишће треба да вас запамте! Како? Будите антитеза постојећег – модни стилисти су ношење зелених одевних комбинација именовали као један од најтоплијих јесењих трендова. Најприближнија нијанса зелене у којој се можете смело прошетати независно од прилике јесте боја убране сорте јабуке која је управо у јесен убрана! Нијансу Granny-Smith јабуке ће на себи понети онај ко жели да одважно разгрне браон и тамножуто лишће.

Лого остаје

Иако је наилазила на опречна мишљења и често била тачка критике, логоманија остаје присутна и у овом годишњем добу као тренд који стилисти виде и ове јесени на одећи. Дизајнерска етикета као потпис и печат кроју и тканини биће видљива како на каишу, тако и на торби, хаљини, панталонама…

Цветни дезен на капуту или јакни у јесен?

Не, није најава пролећних комада 2022. који ће бити актуелни због оваквог принта! Имена светског дизајна предочила су да је цветни дезен сада значајни преокрет у моди а испратиће оно што је прво оку видљиво – јакну или капут. Да ли је цветни дезен поигравање са годишњим добом или је покушај да се пандемијска борба и једноличност, туробност исте и овако победе?

Пуфнаста јакна

Јесењи и зимски дани претходне сезоне јесу памтили и овај одевни комад. И ове јесени oversized шушкаве и пуфнасте јакне самом појавом остају запажене због јарких боја или драматичних размера. Јарка боја или упечатљив крој биће и даље омиљени међу тинејџерима.

Одело које одише лежерношћу

Поштоваоцима моде коју диктира отменост и пословни стил следи вест да ће своје канцеларијске просторе удостојити ипак кроз рад у лежерном, ширем сакоу и панталонама које не прате строго линију ногу. Време јесте да тренерке у кућним условима карантина који је свет пребродио заменимо пословним кодексом облачења са стилом!

Непролазна браон

Пригушенији тонови браон боје јесу савет дизајнера за оне који ће и овај тренд испратити јер не желе сучељавање јарке боје и годишњег доба које нам предстоји. Ефекат потпуно стилизованог имаће онај који одевну комбинацију браон боје употпуни крем нијансама – дишите јесен!

Женственост – сагласје говора одеће и говора тела

Свет моде је неуморан да жену именује женом посредством говоратела и одеће – дамски покажите ноге! Дизајнери саветују пажљиву комбинацију сукње уз џемпер или oversized сакоа за истицање хода који несумњиво на жени треба да буде привлачан.

Моду као социјални феномен ће увек диктирати тактови светских трендова који ће жени или мушкарцу који жели да корача заједно са временом значити бити сигуран! Свакако, сагласје оденутог духом и оденутог пажљиво одабраним комадом тканине треба да представљају тенденцију сваког и свевремени тренд именован као савршенство…

Милица Матовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.